Yksi Liigan nimekkäimmistä paluumuuttajista tälle kaudelle on ollut HIFK:n hankkima Tony Salmelainen.

SuomiKiekko-sivusto tapasi laudella 2005–06 Suomessa viimeksi pelanneen ja pistepörssin voittaneen paluumuuttajan.

– Peli on muuttunut aika passiiviseksi. Nyt pelataan aika maltillisesti, minkä johdosta ei tule paljon ylivoimahyökkäyksiä. Maalipaikat ovat vähentyneet, minkä takia erikoistilanteiden merkitys on kasvanut entisestään, Salmelainen pohti.

– Tietysti olisi kivempi, jos peli olisi avoimempaa. Mutta se on nyt tällaista. Ja ainakin me pyritään olemaan koko aika aktiivisia ja tekemään myös itse peliä.

Edellisestä kaudesta Suomessa moni asia on mennyt eteenpäin.

– Siitä on kauan, mutta nyt Liiga on tasaisempi ja sitä kautta sarjan taso on noussut. Nyt mestaruudesta ei taistele enää runkosarjan ykkönen ja kakkonen, vaan taaempaakin voi tulla pitkälle. Ja tämä trendi on näkynyt myös muualla Euroopassa.

HIFK oli helppo valinta

Pohjois-Amerikka, Venäjä ja monta vuotta Sveitsissä. Salmelainen on ehtinyt nähdä seitsemän vuoden aikana melkoisesti.

Paluu HIFK:hon oli lopulta kuitenkin jopa yllättävän helppo.

– Täältä oli hyviä muistoja ja joukkueessa oli paljon tuttuja. Näin, että tämä oli kaikin puolin paras ratkaisu. Tässä oli montaa tärkeää asiaa – on tärkeä olla sellaisessa paikassa, missä on kiva tehdä hommia.

Viisi ottelua tehoin 1+2 pelanneen Salmelaisen oma alku kauteen on ollut vielä maltillinen. Hyökkääjä näkee suunnan sojottavan kuitenkin ylöspäin.

– Kesä oli hieman rikkonainen, minkä takia alkukausi on ollut hieman hakemista. Jonkin verran on matkaa täyteen vauhtiin, mutta sitä varten paiskitaan koko ajan hommia.

Joukkueena alkukausi on ollut vaikea. Salmelainen näkee TPS-voiton myötä suunnan kääntyvän vähitellen.

– Meillä on hyvä nippu, jonka identiteetti alkaa hiljalleen löytyä. On niin nuorta kuin vanhaa pelaajaa – uskon, että se suunta alkaa tästä hiljalleen löytyä, kun tulee kilometrejä alle.

Ilari Isotalo
Twitter: @IlariIsotalo