Kiekkoministerit käyvät läpi ennen kauden alkua Liigan joukkueiden lisäksi myös sarjan parhaita pelaajia.

Nyt vuorossa ovat liigan ulkomaalaiset kaikilta eri pelipaikoilta.

Pelaajat on rankattu niin viime vuosien kuin tuoreiden näyttöjen perusteella sekä sen mukaan, millaista odotusarvoa pelaajan kohdalle voidaan asettaa tulevan kauden suhteen.

Molemmat ministerit Ilari Savonen ja Ilari Isotalo ovat koonneet omat listansa. Ne tässä:

Savonen:

5. Ivan Huml, Kärpät

– Huml on jo näyttänyt taitonsa liigassa, missä hän on aivan kärkipään pelaaja hyökkäysalueen suhteen. Isokokoinen Huml on nopea ja taitava hyökkääjä, joka pystyy tekemään peliä sekä laukomaankin hyvin. Ehkä isoin heikkous on hyvin ailahteleva kurinalaisuus. Muuten mainio pelaaja ja isossa roolissa Kärppien paletissa.

4. Radek Smolenak, Pelicans

– Viime kaudella 32 peliä Pelicansissa, tuloksena 18 maalia. Oli liigan parhaita ellei jopa paras viimeistelijä viime kaudella, mutta sitten vei KHL. Pelicansin hyvin tasapaksussa hyökkäyksessä ylivoimaisesti suurin tähti. Ja Smolenakin maaleja lahtelaisjoukkue tulee tarvitsemaankin, jotta menestyksestä voi tulevalla kaudella haaveilla. Smolenakin nimi tulee varmasti löytymään myös tällä kaudella maalipörssin kärkisijoilta.

3. Dan Sexton, TPS

Teemu Selänteen ja Saku Koivun laiturinakin tutuksi tullut Sexton, 26, on kova kaappaus TPS:ltä. Pieni, mutta nopea laituri pystyy iskemään häkkejä tiheään tahtiin, mutta samalla työkalupakista löytyy muutakin. Kuuluu vahvasti liigan parhaimpien hyökkääjin joukkoon.

2. Steve Moses, Jokerit

– Oli viime kaudella aivan liigan kärkitason pelaajia. Harmittavasti kauden loppupuoli meni pilalle loukkaantumisen takia. Sniper, joka on vaarallinen tapaus nopeutensa kanssa. Heikentyneessä Jokereiden hyökkäyksessä joutuu ottamaan isoa roolia. Kykyä ja kapasiteettia sille löytyy.

1. Eric Perrin, JYP

– JYPin kapteeni Perrin on edelleen 37-vuotiaana aivan liigan kärkitason hyökkääjiä. Hyökkäyspään ominaisuudet edelleen vakuuttavat. Monipuolinen, taitava, ovela. Vierelle on lyödä vielä Jani Tuppuraisen kaltaista huippulaituria, joten pisteitä on varmasti luvassa ja paljon.

Isotalo:

5. Radek Smolenak, Pelicans

– Pelicansin maalitykki, jolta odotetaan paljon myös tulevalla kaudella. Isokokoinen ja röyhkeä viimeistelijä.

4. Brian Willsie, TPS

– TPS:n odotettu paluumuuttaja. Willsie osoitti olevansa jo viime kaudella liigan parhaita hyökkääjiä. Nyt Turussa vain odotetaan, palaako kanadalaishyökkääjä ollenkaan.

3. Steve Moses, Jokerit

– Alati vaarallinen hyökkääjä osoitti jo viime kaudella tasonsa. Mikäli säilyy terveenä on liigan vaikeimmin puolustettavia hyökkääjiä. Alati vaarallinen.

2. Ivan Huml, Kärpät

– Kärppien hyökkäyksen suurimpia tähtiä oleva tshekki olisi taidoltaan KHL-tason hyökkääjä. Peliäly ylivoimaista kotoiseen Liigaan.

1. Eric Perrin, JYP

– JYP-hyökkäyksen sielu, aivot ja sydän. Joukkueensa kiekollinen johtaja. Perrin on osoittanut jo tasonsa Suomessa.

Pysy mukana Liigan kulussa! Seuraa Twitterissä käyttäjiä @ilarisavonen ja @ilariisotalo sekä hastagia #Liiga.