KalPa esiintyi edukseen lauantaina kotihallissaan, kun se sai vieraakseen HC Slovan Bratislavan. Kuopiolaiset pelasivat turneen parhaan ottelunsa ja se toi 4-2 (1-0-1-0-2-2)-voiton.

KalPa nosti osakkeitaan European Trophyssä nappaamalla maukkaan kotivoiton HC Slovan Bratislavasta. Kuopiolaiset ottivat pelin hallinnan itselleen alusta saakka ja kahden erän jälkeen taululla seisoi 2-0-johtolukemat. Kolmannessa erässä vieraat saivat pienen kirin aikaan ja tulivat tasoihin, mutta KalPa pelasi ottelun lopun maltillisesti ja käänsi pelin Luke Pitherin maaleilla 4-2-voitoksi.

– Ei dominoitu, mutta hallittiin kyllä peliä. Tämä oli paras peli meiltä tähän asti. 3. erässä ne saivat ylivoimalla pelin 2-1:een ja melkein heti perään tasoihin. Toinen maali oli selkeä paitsio ja meidän mielestä selkeän tuomarivirhe, manaili KalPan valmennustiimin Ilpo Kauhanen.

Ottelun ratkaisijaksi nousi KalPan kaksi maalia iskenyt kanadalaissentteri Luke Pither.

– Tehtiin turnauksen ensimmäinen ylivoimamaali ja sitten aika hyvin puolustettiin loppu ja viimeinen niitti Lukelta tuli tyhjiin.

– Ensi viikolla lähdetään sitten Prahaan, jossa on kaksi kovaa peliä luvassa. Ollaan ajettu uusia juttuja sisään ja tarkoitus olisi taas viedä omaa peliä viikko viikolta eteenpäin, Kauhanen toteaa.

Kim Sanden