Ilja Kovaltshuksin lopettaminen NHL-jäillä, kun hänellä oli yhä toistakymmentä vuotta sopimustaän jäljellä, on otettu järkytyksellä vastaan sekä New Jerseyn riveissä että NHL:ssä ylipäätään.

Entinen Devils-tähti Zach Parise, joka nykyisin pelaa Minnesotassa, kuvaili tunteitaan NBC:n mukaan:

– Oli se aika järkyttävää kun sain tietää. Minusta hän aina vaikutti todella pitävän pelaamisesta New Jerseyssä. Huono homma. Devils menettää hienon pelaajan.

Joukkueen kapteeni, puolustaja Bryce Salvador hämmästeli päätöstä, johon tosin liitttyy mitä ilmeisimmin siirtyminen KHL-jäille suurella rahalla.

– On se ehdottomasti järkyttävää siitä näkökulmasta, että hän lopettaa uransa liigassa. Erityisesti kun mietitään hänen ikäänsä [30], kun hän yhä pystyy pelata, Salvador sanoi nj.com-sivustolle.

– On eri asia lopettaa kun on tiensä päässä, eikä voi löytää mitään vaihtoehtoa. Tämä on pysyvä päätös. Tämä on järkyttävää hänen sopimuksensa vuoksi. Hän ei voi vain muuttaa mieltään ensi vuonna tai pari vuotta sen jälkeen.

Koko NHL-uransa seurassa viettänyt veteraanitähti Patrik Elias arvioi nj.comille, että pisteen per peli NHL-urallaan keskimäärin mättäneen Kovaltshukin lähdöllä tulee olemaan merkittäviä vaikutuksia.

– Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä seuraavina kuukausina, mitä Lou [Lamoriello, seuran GM] keksii. En ole ikinä nähnyt mitään tällaista 18 vuoteni aikana täällä. Ei ole epäilystäkään, että se vaikuttaa joukkueeseen, Elias sanoi.

Washington Capitalsin päävalmentaja ja aikansa kiekkosuuruus Adam Oates sanoi Washington Postille, että NHL on menettänyt tähden.

– Hän oli superstara. Tämä on vähän sama kuin LeBronin [James] lähteminen Clevelandista. Se käänsi kahden seuran tulokset ympäri nopeasti. Laji on eri, joten [vertaus] ei ole aivan tarkka.