Chicago on enää yhden voiton päässä Stanley Cupista voitettuaan Bostonin kotonaan viidennessä kohtaamisessa. Ottelu päättyi maalein 3-1.

Ottelun kaksi ensimmäistä maalia teki Hawks-laituri Patrick Kane ensimmäisen erän lopussa ja toisen erän alkupuolella. Boston kavensi Zdeno Charan lämärillä kolmannen alussa, mutta ei kyennyt nousemaan tasoihin. Dave Bolland iski loppuluvut tyhjään maaliin 14 sekuntia ennen ottelun loppuvihellystä.

Bostonin valmentaja Claude Julien kehui vastustajan ykkösketjua, erityisesti pelin ratkaissutta Kanea, mutta uskoi joukkueellaan löytyvän aseet sitä vastaan.

– Kane on tehnyt kolme maalia viimeisissä kahdessa pelissä. Hän on erittäin hyvä löytämään hiljaisempia paikkoja ja liukumaan oikeisiin paikkoihin. Siksi hän on hyvä ja tekee paljon maaleja, Julien kommentoi nhl.comin videossa lehdistötilaisuudesta.

– Me tarvitsemme ehkä hiukan enemmän tietoisuutta maalin ympärillä, sillä molemmat maalit tehtiin samalla tavalla [maalin kulmalta].

Seuraava ottelu pelataan Bostonissa ja kotijoukkueen on voitettava se. Julien muistutti, että seura ei pelaa ensimmäistä kertaa selkä seinää vasten.

– Kyseessä on elämä ja kuolema. Me olemme olleet siinä tilanteessa aiemmin ja me olemme pärjänneet [2011] siinä tilanteessa, joten meidän täytyy voittaa seuraava peli. Tavoitteemme on päästä seitsemänteen otteluun. Me olemme olleet hyviä kotona. Paniikkia ei ole. Meitä ei pusketa pois niin helposti.

Molemmat joukkueet kokivat pelaajaosastolla takaiskun; Bostonin Patrice Bergeron sekä Chicagon Jonathan Toews loukkaantuivat pelissa, eikä kummankaan palaamisesta kuudenteen otteluun ole varmuutta.