Nollapelin kolmannessa Stanley Cup -finaalissa pelannut Tuukka Rask kertoi, että ottelu oli hänen kannaltaan haastavimmillaan lopussa, jossa Bryan Bickell muun muassa kilautti kertaalleen tolppaa. Kuten Bruins-vahti aiemminkin on sanonut, haasteena oli pitää itsensä hereillä vähemmän kiireisinä hetkinä.

– Olen tottunut siihen näissä pudotuspeleissä. On ollut paljon pelejä, joissa hyviä maalipaikkoja ei ole paljon, ja sitten yhtäkkiä niitä tulee viisi tai kuusi, Rask sanoi Boston Heraldille.

– Viimeisillä minuuteilla tietää, että he tulevat heittämään kaiken mahdollisen sinua päin. Mutta minusta me onnistuimme pitämään heidät pääosin ulkona, blokkasimme paljon laukauksia ja huolehdimme paluukiekoista. Irtokiekkoja oli muutamia siellä täällä, mutta puolustuksemme pystyi huolehtimaan niistä.

Pakkien onnistumistuminen oli ratkaisevaa jälleen kerran, mutta Raskin työskentely on aivan yhtä korkealla tasolla – sekä jäällä että sen ulkopuolella.

– Kun häntä katsoo välipäivinä, hän on hiljainen, keskittynyt, rauhallinen, sanoi valmentaja Claude Julien.

– Tällä hetkellä kaikki hänen energiansa on kohdistunut hänen peliinsä, kuinka hän säilyttää energiansa ja saa lepoa ja rentoutuu. Kun peli siis alkaa, hän on keskittynyt yksilö. En ole ikinä nähnyt jätkää, joka on yhtä rauhallinen ja tietenkin itsevarma pelistään.

– Tällä hetkellä hän on varmaankin hiljaisempi kuin olen hänet koskaan nähnyt – mutta hyvällä tavalla.