Kevään MM-kisoissa kolmesta ottelusta tähän mennessä kaksi voittanut USA asettuu keskiviikkona voitosta voittoon tähän mennessä edenneelle Suomelle vastukseksi.

Juuri ennen Leijonien kohtaamista USA kärsi tappion Venäjälle tiukan väännön jälkeen. Venäjä vei tiistain kamppailun lukemin 5-3.

Erityisesti nopea ajatusten kääntäminen jo tulevaan haasteeseen on USA:lla isona teemana.

– Tämä on lyhyt turnaus, joten meidän pitää jättää tämä peli nopeasti taaksemme. Pitää varmistaa se, että joukkue ymmärtää tässä pelissä olleen paljon hyviä asioita meidän kannaltamme. Emme saaneet sitä tulosta mitä halusimme, mutta voimme ottaa monta positiivista juttua mukaamme tästä tulevaa ajatellen, USA:n päävalmentaja Joe Sacco pohti Venäjä-pelin jälkeen.

– Nyt vain pitää kääntää katseet ja olla valmiina Suomea vastaan. Areenalla on varmasti paljon energiaa ja toivottavasti voimme itse käyttää sen hyväksemme. Tietysti Suomi yrittää tehdä saman, Sacco jatkoi.

Leijonat saavat pienen edun, sillä USA:lla alla on kova ottelu Venäjää vastaan, kun taas Suomella keskiviikon peliä edeltänyt päivä meni levätessä.

– Pitää olla varma siitä, että aloitamme pelin oikealla tavalla, Sacco sanoi Leijonien etuun liittyen.

Missä asioissa USA on sitten ollut hyvä tähän mennessä? Missä taas pitää petrata?

– Ylivoimamme onnistui tekemään maalin taas kerran tässäkin ottelussa. Juuri se osa-alue on ollut on ollut hyvää koko alkuturnauksen aikana.

– Erityisesti puolustuspäässä meidän pitää pystyä tekemään hieman parempaa työtä ja pelaamaan tiiviimmin. Pitää myös pystyä karsimaan niitä paikkoja, joita meidän maalin eteemme on tullut, jenkkiluotsi Sacco pohdiskeli.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen