Huikean alkulohkon pelannut Sveitsi lähtee puolivälieriin hieman yllättävästä asemasta.

Vain voittoja turnauksessa ottanutta ryhmää voi pitää jopa ennakkosuosikkina puolivälierissä, kun vastaan asettuu ailahtelevaisesti pelannut Tshekki.

Joukkueiden kokeneinta osastoa oleva Ryan Gardner ei lähtenyt silti paukuttelemaan henkseleitään ennen peliä.

– Jos pääsimme yllättämään heidät aikaisemmin, se tuskin onnistuu enää. Kaikki tietävät meidän kyvyt, joten yllätys ei enää onnistu samalla lailla, sveitsiläishyökkääjä pohti SuomiKiekko-sivustolle.

Itse ottelusta Sveitsin liigan kokenut jyrä ei odota suurta maalijuhlaa.

– Uskon pelistä tulevan tiukkaa puolustuspelaamista. Maalipaikkoja tuskin nähdään hirveitä määriä, joten tehokkuus nousee esille.

Luotto omaan tekemiseen on kuitenkin seitsemän voiton jälkeen enemmän kuin kova.

– Meidän itseluottamuksemme on kasvanut, mitä pidemmälle turnaus on edennyt. Luottamus omaan pelityyliin on kasvanut samalla ja pelin taso on pysynyt tasaisena, mikä on hyvä asia.

Ottelun erityisyys ei näy kuitenkaan valmistautumisessa. Gardner muistutti, että kisojen jälkeen on pari kuukautta pelkää löhöilyä. Sitä ennen jäälle pitää jättää kaikkensa.

– Meillä on mahdollisuus tehdä jotain suurta ja ainutlaatuista. Kukaan ei uskonut, että olisimme päässeet edes tänne asti tällä tavalla. Joten nyt pitää vain jatkaa siitä eteenpäin.

Ilari Isotalo, Tukholma
Twitter: @IlariIsotalo