Tiistaina Pelicans saa lopullisen päätöksensä sille, jatkuuko kausi vielä runkosarjan jälkeen vai ei.

Viimeisimmissä otteluissa joukkue on pystynyt nousemaan vaikeuksista huolimatta voittoihin aivan pelien loppupuoliskoilla.

– Joulun jälkeen peli on löytynyt, kun syksy taas meni vähän heikommin. Meillä on aina vahva usko ja luotto siihen, että pystymme tekemään sen maalin pelin loppuvaiheilla, Pelicans-puolustaja Antti Ylönen kertaa SuomiKiekko-sivustolle.

Yhtenä suurena syynä lahtelaisjoukkueen pelin parantumiseen löytyy fyysiseltä saralta. Aiemmin Markus Seikola sanoikin (lue lisää), että joulun jälkeen joukkue ei ole ollut ”niin puhki”.

Myös Ylönen allekirjoittaa syyn isoksi tekijäksi hyvälle kevätvireelle.

– Totta kai. Kun tiedät, että olet kunnossa ja jaksat pelata, niin se nostaa itseluottamusta. Kaikki on sitä kautta helpompaa.

Ja samalla voittava kokonaisuus rakentuu, kun joukkue napsii hienojen nousujen kautta voittoja.

– Näin se on, Ylönen vastaa.

Fyysisesti ja henkisesti hyvässä vireessä ja valmiina oleva joukkue on tiistaina veitsenterällä, kun se kohtaa Tapparan. Ottelusta on tultava voitto ja samalla muualta on tultava apuja, kun Lukon on voitettava SaiPa omassa pelissään.

– Ei ole enää meistä kiinni, mutta katsotaan nyt. Yritetään hoitaa se oma homma ja sitten katsotaan, että mikä on sija, Ylönen sanoi tiistain haasteesta.

Ilari Savonen (@ilarisavonen), Lahti