Jääkiekon Mestiksen finaalisara Mikkelin Jukureiden ja Kouvolan KooKoon välillä alkaa lauantaina.

Runkosarjan voittanut Jukurit ei ole hävinnyt pudotuspeleissä otteluakaan ja lähtee suosikkina myös finaaleihin.

– Kummatkin joukkueet lähtevät suosikkeina finaaleihin. Ja näinhän se kuuluu mennäkin. On totta, että voitimme runkosarjassa KooKoon viidesti, mutta mitä sitten? Ne ovat vanhoja pelejä, joista ei ole enää mitään hyötyä, Jukureiden päävalmentaja Jarno Pikkarainen toteaa Unibetin tiedotteessa.

KooKoon pääkäskijä Juha Juujärvi heittää lisää vettä kiukaalle.

– Jukurit on kiistaton ennakkosuosikki ja kantaa kaikki mahdolliset paineet. Jokainen jääkiekkoa vähääkään seuraava ymmärtänee tämän asian, Juujärvi pamauttaa.

Siitä asiasta molemmat valmentajat ovat yhtä mieltä, että Mestiksen mestarin pitäisi saada mestaruuspytyn lisäksi riihikuivaa rahaa.

– Jo runkosarjan voitosta pitäisi saada muutakin kuin kotietu ja hyvä mieli. Rahalle on aina käyttöä, erityisesti Mestiksessä, Pikkarainen sanoo.

– En pistäisi pahitteeksi, jos rahaa olisi jaossa. Uskon, että muiden seurojen edustajat ovat kanssani samaa mieltä, virkaveli Juujärvi toteaa ja lisää:

– Isompana juttuna näen kuitenkin sen, että miten Mestiksen profiilia saataisiin nostettua? Henkilökohtaisesti ihmettelen esimerkiksi sitä, miksi tulevia finaalipelejä ei näy televisiossa? Jotain pitäisi tehdä, KooKoon päävalmentaja päivittelee.