SM-liigan hallitus on määrittänyt Jokereiden puolustajalle Markus Nordlundille kahden ottelun pelikiellon hänen taklauksestaan HIFK:n kapteeniin Ville Peltoseen.

Liigan kurinpitäjän Sampo Liusjärven näkemyksen mukaan Nordlundin tilanteella on ennakkopäätösarvoa taklauksen rangaistavuuden määrittelyn osalta. Samasta syystä sekä asian merkittävästä julkisuusarvosta johtuen kurinpitoryhmä ja liigahallitus sopivat asian käsittelystä kurinpitosääntöjen suoraan liigahallituksessa.

Tässä tilanneselostus ja rangaistuksen perustelut:

”Videotallenteelta tehtyjen havaintojen mukaan Nordlundin taklaus ei kohdistu Peltosta päähän. Kontaktissa Nordlundin olkavarsi osuu Peltosen olkapäähän ja ylävartaloon, jonka seurauksena Peltosen pää heilahtaa taaksepäin osuen lasipleksiin. Koska Nordlundin taklaus ei osu Peltosta päähän, liigahallitus katsoo, ettei kyse ei ole säännössä 540 tarkoitetusta päähän kohdistuvasta taklauksesta.”

”Hallitus katsoo, että Nordlund kuitenkin syyllistyy sääntöjen 520b mukaiseen laitataklaukseen sekä 527 mukaiseen kohtuuttoman kovaan peliin, jonka seurauksena Peltonen loukkaantuu. Tekoa ei hallituksen käsityksen mukaan voida pitää tahallisena, joka on otettu huomioon rangaistusta mitattaessa. Nordlundilla ei myöskään ole aikaisempaa historiaa vastaavista tapauksista.”

Liigahallitus päätti määrätä Nordlundin kahden ottelun pelikieltoon. Jokereilla on oikeus hakea muutosta tuomioon.