Rauman Lukko on ehtinyt esitellä viikon aikana jo kaksi uutta pelaajaa liigajäillä. Tiistaina Roni Viirlas teki vahvan debyytin, kun taas torstaina vuorossa oli ennakkoluuttomasti pelannut Jere Friberg.

Lukko-puolustuksen kokeneeseen kaartiin kuuluva yli 600 liigapelin Harri Tikkanen on seurannut nuorten pelaajien esiinmarssia vakuuttuneena.

– Onhan se ihan huikeata. Ronihan on jo konkari – pelasi nyt jo toisen pelin. Friberg tuli hemmetin nätisti mukaan ja pelasi kyllä todella rohkeasti. Uskalsi pelata kiekolla ja haastaa, Tikkanen pohti SuomiKiekko-sivustolle.

Ennakkoluuttomasti pelannut kaksikko on tullut ryminällä joukkueen mukaan

– Aika tervepäisiä ja rohkeita sällejä. Tuntuu, että ikää ja pelejä voisi olla alla enemmänkin. Ihan kärkisuorittamista meillä.

Aktiivisuutta johtoasemaan

Torstain 1-2-lukemin tullut TPS-tappio jätti joukkueen pelistä kuitenkin vielä melkoisesti kysymysmerkkejä. Ottelu oli viikon sisään kolmas kamppailu, missä raumalaiset menettivät päätöserän johtonsa.

– Jotain juttuja pitää vielä oppia. Varsinkin johtoasemassa pelaaminen – siinä pitää olla huolellisempi. Seuraava peli tulee kuitenkin jo lauantaina, joten tämä yritetään unohtaa mahdollisimman hyvin, Tikkanen pohti.

Johtoasemassa liika passivoituminen on johtanut vaikeuksiin omassa päässä. Tämän myös Tikkanen allekirjoitti.

– Lisää aktiivisuutta – niin puolustajat pelin avaamisessa kuin hyökkääjätkin omassa pelissään. Ei saatu oikein kunnon mylläköitä ja pyörityksiä vastustajan päätyyn.

Energiat jo tulevaan

Tammikuun tiiviillä pelitahdilla tiukkoja kamppailuja ei ehdi juuri jäädä maiskuttelemaan. Tämän myös Tikkanen tiedostaa. Se kuitenkin sopii pakille.

– Mukavampi tämä on näin päin. Joulukuussa pelattiin yksi ottelu ja odoteltiin viikko – se oli aika hanurista. Mieluummin sitä pelaa, tämä on hyvä tahti.

Seuraava haaste odottelee jo lauantaina. Aikataulu Bluesia vastaan pelattavan ottelun valmistautumiseen on jo selvänä.

– Äkkiä energiaa koneeseen ja lepoa. Sitten aletaan katsoa pikku detaljeja sitä peliä varten. Sieltä on lauantai ja kotipeli tulossa, joten mikäs sen hienompaa, Tikkanen päätti.

Ilari Isotalo (@IlariIsotalo), Turku