Rauman Lukon A-nuoret ovat ensi kaudesta alkaen kahden entisen liigakiekkoilijan hyppysissä.

Entiset huippupelaajat Timo Saarikoski ja Pasi Saarela ovat Rauman Lukon A-nuorten ensi kauden valmentajat, seura tiedottaa. Molempien sopimus kattaa tulevan pelikauden.

Saarikoski toimii tällä hetkellä Lukon valmennuspäällikkönä.

– Minä olen pohjimmiltani valmentaja ja pääsy pitkästä aikaa taas käytännön hommiin on tosi iso asia. Jos on ikänsä pyörinyt jääkiekon parissa, niin sitä ei vaan osaa olla erossa pukukopin ja itse pelin hengestä, Saarikoski toteaa tiedotteessa.

Saarikoski pelasi urallaan kaikkiaan 541 SM-liigan runkosarjaottelua tehoin 130+260. Maajoukkueessa mies pelasi 74 ottelua ja hänet on aateloitu jääkiekkoleijonaksi numerolla 178.

39-vuotias Saarela valmentaa puolestaan tällä hetkellä Lukon B-junioreja yhdessä Erik Hämäläisen kanssa. Saarela pelasi SM-liigassa 775 peliä pistein 264+232=496. Hyökkääjä voitti maalipörssin kahteen otteeseen.

Saarela pääsee näin ollen jälleen valmentamaan Aleksi-poikaansa. Vuoden alussa 16 vuotta täyttänyttä toisen polven kiekkoilijaa pidetään ikäluokkansa yhtenä lahjakkaimmista pelaajista. Aleksi Saarela saisi pelata ikänsä puolesta vielä C-junioreissa, mutta tilillä on jo 15 ottelua Nuorten SM-liigassa.