NHL:n nimekkäimpiin puolustajiin jo kuuluva Victor Hedman ei totistesti lähtenyt helpoimman kautta NHL:n työsulun iskiessä päälle.

Floridalaisjoukkue Tampa Bay Lightningin riveissä 3.5 miljoonaa dollaria kaudessa tienaava ruotsalainen teki rohkean ratkaisun, kun lämmin kotiseutu vaihtui kauas kylmään Kazakstaniin.

– Heh. Se on erilaista, hyvin erilaista Pohjois-Amerikkaan verrattuna. Olen kuitenkin viihtynyt yllättävän hyvin ja pystynyt kehittämään omaa peliäni jopa enemmänkuin uskoinkaan, Hedman myönsi SuomiKiekko-sivustolle.

KHL on ehtinyt vakuuttaa jo nuoren puolustajan. Hyökkäysvoittoinen pelityyli on tullut kuin tilauksessa miehen oman pelin kehittämiselle.

– KHL on maailman paras liiga tällä hetkellä, ja sen kyllä huomaa. Siellä on vaikka ketä. On Bäckströmiä, Malkinia, Ovechkinia, Datsjukia ja voisin jatkaa listaa vaikka kuinka pitkälle. Hieno sarja, jossa joka ilta on äärimmäisen kovia pelejä. Tykkään kyllä.

”Kaksi täysin erilaista maailmaa”

Floridan +30 astetta Astanan -30 vastaavaan. Vaikka asiaa kuinka kiertelisi, kulostaa ruotsalaispakin valinta vähintäänkin osittain hullulta. Vai miten on?

– Se on äärimmäisen iso muutos. Rakastan asua Tampassa, joten onhan siinä ollut totuttelemista. Näkee ainakin kaksi täysin erilaista maailmaa. Kazakstanissa on nimittäin niin kylmä, ettei se ole enää edes hauskaa, Hedman pohti.

Alkukaudesta 18 syöttöpistettä kerännyt Hedman on viihtynyt uudessa ympäristössä. Joukkueen pelit ovat parantuneet hiljalleen ja puolustaja pelaa illasta toiseen niin kauan kuin vain jaksaa.

– Olen tyytyväinen alkukauteeni, varsinkin hyökkäyspään pelaamiseen. On ollut hienoa saada paljon roolia ylivoimalla ja sitä kautta pystyä jatkamaan sitä, mihin pelini Tampassa jäi.

Kuin Dubaissa olisi

Edes uusi ympäristö ei ole ollut niin suuri shokki kuin voisi olla. Kazakstanin öljyrahat näkyvät jokapäiväisessä katukuvassa.

– Se on todella moderni ja kaunis kaupunki. Kaikki on uutta. Sitä ei ajattele olevansa edes Venäjän kupeessa silloin. Se on enemmänkin kuin Dubai, mutta vain hieman kylmempi.

Kazakstanin yksi tunnettu outous on hevosenliha, mitä paikalliset pitävät suuressa arvossaan. Onko ruotsalaispuolustaja ihastunut paikalliseen herkkuun?

– Yritin kerran, mutta ei koskaan enää, ruotsalainen päättää naurahtaen.

Ilari Isotalo (@IlariIsotalo), Moskova