Torstaina Turussa pelattiin Suomen ja Ruotsin legendojen kohtaaminen, jossa varsinkin isäntäjoukkueen riveissä oli tukku kotimaisia kiekkolegendoja. Peli olikin kovasti Leijonien maalilla torjuneen Sinuhe Wallinheimon mieleen.

Pelaajayhdistyksen puheenjohtajana ja kansainedustajana tällä hetkellä toimiva Wallinheimo hehkuttikin tällä kertaa Ruotsin voittoon päättynyttä peliä. Reissu Turkuun ei ollut turha.

– Kyllähän nämä ovat hauskoja tapahtumia. Huikeita jätkiä koppi täynnä, niin mukavaa oli olla mukana ja jutella noiden kavereiden kanssa niitä näitä. Se on se tärkein juttu tämmöisessä pelissä, Wallinheimo sanoi SuomiKiekko-sivustolle.

Suomella legendojen joukkueessa mukana olivat muun muassa Jari Kurri, Jere Lehtinen, Esa Tikkanen, Jyrki Lumme, Veli-Pekka Ketola ja Timo Nummelin.

Pelissä Suomen mestaruuden JYPissä kaudella 2008-2009 napannut 40-vuotias maalivahti joutui kovaan paikkaan Ruotsin hyökättyä monesti ylivoimahyökkäyksillä vastaan.

Torjuntaprosentit eivät nousseetkaan aivan JYP-vuosien tasolle.

– Ei ollut JYP-vuosien puolustuskaan. Taisi Tikkasella olla -4, Wallinheimo naureskeli.

– Se ei ollut tärkeintä, vaikka pojat halusivatkin tasoittaa siinä lopussa. Enemmän se oli se fiilis. Sai olla mukana täällä ja pelata noiden legendojen kanssa.

Pelaajauran jälkeen maalivahdin varusteet eivät ole olleet kovin monesti päällä, vaikka otteissa näkyi edelleen paljon tuttua Wallinheimoa.

– Olisiko neljäs vai viides kerta ollut sen jälkeen, kun lopetin aktiiviuran. Kyllä se eittämättä näkyi, mutta hauskaa oli.

Ilari Savonen (@ilarisavonen), Turku

Lisää pelaajayhdistyksen puheenjohtajan kommentteja muun muassa SM-liigan syksyn aikana tapahtuneista aivotärähdyksistä luvassa perjantaina aamupäivällä.