Kokemus oli perjantai-iltana valttia, kun Tshekki haki 1-0-voiton Suomen kustannukselta.

Illan kruunattu kuningas oli kentän vanhin kaveri. Petr Nedved otti kaukalon haltuunsa vielä 40-vuotiaana ja räppäsi illan voittomaalin komealla soololla.

– Pääsin nousemaan hyvin ja ajattelin hakea syöttöä pakin lavan yli. Huomasin kuitenkin pääseväni täysin vapaasti maalille, joten käytin tilanteen hyväksi. Hyvä, että upposi, Nedved kertaili vaatimattomaan sävyyn SuomiKiekko-sivuston haastattelussa.

Tshekki oli kaksi ensimmäistä erää kuskin paikalla, mutta joutui päätöserässä melkoisen tulituksen kohteeksi.

– Saimme vahvan ensimmäisen erän. Sen jälkeen Suomi sai ehkä paremmin otetta pelistä ja alkoi myös liikuttaa kiekkoa nopeammin. Meidän puolustuspelimme toimi kuitenkin tänään ja siinä oli avain voittoon, konkari myönsi.

Nuoruuden innolla, kokemuksen järjellä

40-vuotias konkari painaa yhä menemään kuin kaksikymppinen tulokas ensimmäisissä turnauksessaan. Konkari kertoi nauttivansa pelaamisesta enemmän kuin koskaan.

– Pelit ovat tuntuneet myös itselleni todella hyvältä. Nautin pelaamisesta enemmän kuin koskaan. Keskiviikkona pelasimme upeasti kotona ja ansaitsimme todella voiton Ruotsista.

– Suomi oli ehkä hieman niskanpäällä tänään varsinkin kiekonhallinnan suhteen. Me puolustauduimme kuitenkin uhrautuvasti ja maalivahtipelimme oli mahtavaa. Ne riittivät, Nedved jatkoi.

Tiukan puristuksen viimeisin koitos on lauantaina. Tshekki kohtaa turnauksen henkisessä finaalissa Venäjän.

– Myös Venäjältä löytyy läjäpäin taitoa. He ovat hyviä varsinkin yksi vastaan yksi -tilanteissa, joten meidän pitää pystyä samaan kuin tänään. Tiukka puolustus ja kurinalainen peli. ”That’s it!”, Nedved kiteytti.

Ilari Isotalo, Turku