Tämänvuotisen jääkiekon European Trophy -turnauksen ensimmäinen peli on pelattu. Avaustaistossa kohtasivat tshekkiläinen Pirati Chomutov ja slovakialainen HC Slovan Bratislava. Peli päättyi Bratislavan 6-5-voittoon rangaistuslaukauksilla.

Voitto-osuman sivalsi vieraiden Michel Miklik. Pisteille pääsivät myös SM-liigasta tutut Michal Vondrka sekä Josef Boumedienne. Entinen Kärppä-peluri Vondrka teki Bratislavan kolmannen maalin ja syötön tarjosi viime kaudella Jokereissa luutinut Boumedienne.

Äskettäin Slovan Bratislavaan siirtynyt maalivahti Ville Hostikka avasi vaihtoluukkua ja saa vielä odottaa ensimmäistä virallista ottelua uuden seuransa paidassa.

European Trophy -turnaus pelataan nyt kolmatta kertaa. Suomalaisjoukkueista mukana ovat Kärpät, Tappara, TPS, KalPa, HIFK, Jokerit sekä JYP. Ensimmäiset suomalaisseurojen ottelut pelataan 17. elokuuta, jolloin pelin avaavat kaikki muut joukkueet paitsi Jokerit.

Kahdeksan parhaan joukkueen lopputurnaus on joulukuussa Itävallan Wienissä ja Slovakian Bratislavassa.