KalPa tiedotti torstaina tehneensä sopimukset hyökkääjä Janne Kolehmaisen ja puolustajien Antti Halosen ja Miika Koiviston kanssa.

Janne Kolehmainen, 26, sirtyy KalPaan HPK:sta missä viihtyi neljä kautta. Aiemmin hän on pelannut SM-liigaa myös SaiPassa. Kolehmaisen sopimus on kolmivuotinen.

– Kolehmainen tuo meille kaivattua fyysisyyttä ja hänen tyylistä pelaajatyyppiä olemme kaivanneet KalPassa, urheilutoimenjohtajana sekä toimitusjohtajana toimiva Kimmo Kapanen kertoo KalPan kotisivuilla.

Puolustuspään kokeneempi vahvistus on Antti Halonen, 30, joka siirtyy joukkueeseen Ruotsien Elitserienin Timråsta kolmivuotisella sopimuksella. Ennen vuonna 2010 alkanutta Ruotsin komennusta hän pelasi SM-liigaa kolmen kauden ajan TPS:ssä sekä Mestistä Kajaanin Hokissa. Kuopiokin on tuttu – hän pelasi vuoden A-nuorten SM-liigaa ja Mestistä KalPassa kaudella 2001-2002.

– Antti on erittäin vahva pelaaja ja hyvä yleispuolustaja. Odotamme häneltä äijäimäisyyttä ja kovuutta KalPan alakertaa, Kapanen puolestaan kuvailee Halosta.

KalPa aloittaa kesäharjoittelun 2012-13 kautta varten 2.5.

Puolustuspään nuorempi hankinta on 21-vuotias Miika Koivisto, joka siirtyy KalPaan Vaasan Sportista kaksivuotisella sopimuksella. Koivisto pelasi erittäin vahvan tulokaskauden Sportissa.

– Koivisto on ottanut huimia kehitysaskelia viime kausina. Kehitystä halutaan jatkaa ja tehdä hänestä ison roolin puolustaja tulevaisuudessa Hänen ominaisuudet sopivat KalPan pelityyliin, Kapanen miettii Koiviston roolista.