Leijonien entiset päävalmentajat Pentti Matikainen ja Erkka Westerlund kaipaa jääkiekkopiireihin avoimempaa keskustelua akuuteista menestykseen vaikuttavista aiheista.

– Media on erittäin huolestunut kotikisojen syndroomasta, mutta miksi laji-ihmiset eivät ole huolissaan siitä, ihmettelee Leijonia vuosina 1987-90 valmentanut Pentti Matikainen Canal+:n Hockey Night-ohjelmassa.

– Täällä on riittävän monta entistä päävalmentajaa, jotka ovat kokeneet kotikisojen ilmapiirin ja painetilanteen, niin miksi näitä asioita ei pyritä saamaan käyttöön sillä tavalla, että tulevaisuudessa kotikisojen päävalmentajat voisivat edes katsoa läpi, mitä nämä papparaiset aikanaan ovat kokeneet.

Myös toinen ex-Leijonaluotsi Erkka Westerlund kaipaa järjestelmällisempää tiedonsiirtoa valmentajasukupolvien välillä.

– On tärkeää, että juuri tällainen hiljainen tieto siirtyy sukupolvelta toiselle. Tänä päivänä valmentaja on usein se viestikapulan viejä, joka urheilun osaamista ja arvoja vie eteenpäin. Siinä mielessä tällainen maajoukkuevalmentajien ketju olisi hyvä, maajoukkuevalmentajana vuodet 2004-2007 viihtynyt Westerlund lisää.