Blues hävisi kotonaan Pelicansille 4-6, ja on selkä seinää vasten ottelusarjassa. Bluesin puolivälierin tiukasta puolustamisesta on enää rippeet jäljellä, ja valmentajilla on miettimistä.

– Emme voi päästää viittä maalia, kun emme pysty tekemään kuutta, Bluesin päävalmentaja Lauri Marjamäki kertoo Helsingin Sanomissa ottelusta.

Blues on nojannut viime peleissä maalivahtiinsa Antti Oreen, mutta eilen hänet vaihdettiin pois 1-4-tilanteessa, kun Pelicans iski liukuhihnalta kolme maalia. Maalille luisteli Patrick Galbraith, joka pelasikin mallikkaasti ottelun lopun.

Marjamäellä on hieman pohdittavaa luottaako vielä Oreen vai saako Galbraith mahdollisuutensa keskiviikkona, kun joukkue matkustaa Lahteen.

Blues intoutui ottelussa vielä hyvään kiriin, kun ruotsalaishyökkääjä Mika Hannula iski kolme ylivoimamaalia toisessa ja kolmannessa erässä, mutta takamatka oli liian pitkä. Keskiviikkona Blues ei voi antaa Pelicansille näin paljoa siimaa, mikäli aikovat jatkaa taistelua finaalipaikasta.

– Tiistaina on tärkeää periaatteessa vain levätä, ja sitten olemme kyllä valmiita keskiviikona otteluun, Hannula valottaa Helsingin Sanomissa joukkueen valmistautumista kauden 15. playoff-otteluun.

Pelicans johtaa ottelusarjaa 3-1-voitoin. Neljällä voitolla finaaliin, häviäjä pronssiotteluun.