KHL-seura Avangard Omsk jatkaa hurjassa iskussa, sillä sunnuntaina se kaatoi vieraissa Metallurg Novokuznetskin 4-1.

Omskin päävalmentaja Raimo Summanen on saanut joukkueensa todelliseen lentoon ja merkittävää on se, että Avangardin maalinteon tehokkuus on huippuluokkaa. Kyseessä oli jo neljäs peräkkäinen voitto, jossa Omsk tekee vähintään neljä maalia vastustajan verkkoon.

Näin ei ollut Summasen paluun alkutaipaleella, sillä niin kuin jo aiemmin uutisoimme (lue tästä), Summanen tarvitsi peräti 15 KHL-peliä ennen kuin Omsk teki yli neljä maalia varsinaisella peliajalla. Karumpi fakta kertoi, että Omsk ei tehnyt tuolloin edes keskimäärin kahta maalia per ottelu.

Summasen mukaan Novokuznetsk-voitto ei ollut läpihuutojuttu.

– Tänään molemmat joukkueet pelasivat tarpeeksi kovaa jääkiekkoa ja tempo oli uskomattoman korkea. Jouduimme antamaan kaikkemme, että saimme tämän tuloksen. Haluan, että Novokuznetsk selviytyy pudotuspeleihin, sillä tämä peli oli oli luultavasti vaikein vieraskiertueellamme. Vastustaja luisteli hyvin ja oli fyysisesti hyvin valmistautunut.

Suomalaispelaajista Omskin Anssi Salmela ja Novokuznetskin Jyrki Välivaara saalistivat syöttöpisteen mieheen. Novokuznetskin maalilla Teemu Lassila torjui 20 kiekkoa, kun taas Omskin maalivahti Karri Rämö istui penkillä.