Kiprusoff ja Kaulio KooKoon riveihin

KooKoo vahvisti rivejään maailmanmestari Marko Kiprusoffilla ja maalivahti Niko Kauliolla.

Seuratiedotteen mukaan oranssimustien alakerta saa kertaheitolla aimo annoksen kokemusta ja kiekollista taitoa, kun Marko Kiprusoff, 39, liittyy joukkueeseen välittömästi. Kuluvan kauden Kiprusoff on pelannut II-divisioonaa Kuusamon Pallokarhujen riveissä. Oikealta laukova konkaripuolustaja teki 18 ottelussa tehopisteet 9+13.

– Puolustuspäähän on etsitty täsmävahvistusta jo pidemmän aikaa, eli käytännössä siitä asti kun yksi alkukauden puolustajistammea vaihtoi seuraa. Nyt löytyi erinomainen sellainen, KooKoon toiminnanjohtaja Sakari Välimaa kommentoi tyytyväisenä.

Yli 600 SM-liiga- ja 50 NHL-ottelun Kiprusoff on ehtinyt pelaamaan jo pitkän uran. TPS-kasvatti esiintyi NHL-jäillä 1995-96 Montreal Canadiensin ja 2001-02 New York Islandersin paidassa. Kiprusoffin palkintokaapista löytyy muun muassa neljä Suomen mestaruutta ja yksi maailmanmestaruus.

Kiprusoffin lisäksi KooKoo hankki siirtorajan kynnyksellä maalivahti Niko Kaulion Savonlinnan Pallokerhosta. Kaulio tulee kisaamaan peliajasta Mikko Rämön kanssa Miro Hämysen jouduttua nilkkaoperaatioon. Sekä Kiprusoffin että Kaulion sopimukset kattavat loppukauden.