Lappeenrannan SaiPa ja Kuopion KalPa kohtasivat perjantaina SM-liigan ääripäiden taistossa. Liigan tyvipään SaiPa kellistyi kuopiolaisten käsittelyssä maalein 0-3. Voittonsa myötä KalPa vankisti entisestään sarjajohtoaan.

Avauserä tahkottiin maaleitta, mutta toisen erän alkuun KalPa karkasi johtoon. Ossi Saarinen onnistui Tommi Jokisen esityöstä. Toisen erän loppuun konkari Jukka Hentunen vei kuopiolaiset jo kahden maalin johtoon.

Lopullisen niitin ottelulle iski ylivoimalla Jokinen ajassa 49.11. Tämän jälkeen KalPa pelasi sarjajohtajalle ominaista kypsää peliä ja ”idän sputnikin” kiri jäi suutariksi. Loppulukemat 4-0 tyhjiin viimeisteli Iiro Pakarinen.

Ottelun loppuhetkillä nähtiin myös pienoinen tappelu, kun SaiPan Robert Jekimovs ja KalPan Tommi Miettinen nyrkkeilivät. Jekimovs sai tempustaan ulosajon, kun taas ottava osapuoli Miettinen selvisi kakkosella.

SaiPa – KalPa 0-4(0-0, 0-2, 0-2)
22.53 0-1 Ossi Saarinen (Tommi Jokinen)
37.55 0-2 Jukka Hentunen (Sami Kapanen)
49.11 0-3 Tommi Jokinen (Jussi Timonen, Ryan Lannon) YV
54.51 0-4 Iiro Pakarinen (Tuomas Kiiskinen) TM

Maalivahdit:
SaiPa: Richard Ullberg 7+10+1=18 (vaihto ulos 53.02, vaihto sisään 53.23, vaihto ulos 54.19, vaihto sisään 54.51)
KalPa: Mikko Koskinen 4+8+3=15