HIFK teki tiistain kotiottelussaan lukuisia virheitä ja hävisi Ässille 2-5. Ässien maaleista neljä oli HIFK:n lahjoituksia. HIFK aloitti ottelun erityisen surkeasti Ässien johdettua yhdeksän minuutin jälkeen 3-0.

– Hyvä viikko alla. Pari vapaapäivää oli ja alla on ollut hyvää harjoittelua. Latingista ei ollut kiinni. Valmistauduttiin hyvin, mutta oltiin vain huolimattomia ja pelattiin alussa yleisölle. Annettiin eteen liian paljon tavaraa. Virheet, ne kuuluu jääkiekkoon, kommentoi HIFK:n päävalmentaja Petri Matikainen.

Tällä kaudella HIFK on pelannut vuoristoratamaisesti, mutta Matikainen ei ole huolestunut.

– Luotiin tänään tarpeeksi paikkoja, mutta ei oikein saatu sisään. Mä nään kuitenkiin valoa toiminnassa, vaikka ihmeelliseltä se ehkä kuulostaakin. Me tullaan vielä, Matikainen totesi.

HIFK on pelannut vieraissa hyvin, mutta kotona suurten yleisömäärien edessä punanutuilla kulkee tahmeasti.

– Yleisö on vaativaa ja haluttaisiin onnistua. Ajoittain peli menee pikkuisen yli, mutta tänään päästiin ajoittain siitä irti. Mutta pää pystyssä kuljetaan ja edetään rinta rottingilla, Matikainen sanoi.