Maajoukkueen vakionimiin takavuosina kuulunut Juha Lind kirjoittaa YLE Urheilun blogissaan dopingista. Hiljattain kovanyrkkisen NHL-peluri Georges Laraquesin doping-paljastukset herättivät paljon keskustelua. Lind myöntää blogissaan, että hänen aikaansa dopingin käyttö NHL-liigassa oli varsin yleistä.

Keväällä 2010 kiekkouransa lopettanut Lind pelasi Pohjois-Amerikassa Dallasin ja Montrealin organisaatioissa vuosina 1997-2001.

– Laraque julkaisi jokin aika sitten kirjan, jossa hän kertoo mm. steroidien, piristeiden ja lääkkeiden olevan vakava ongelma NHL:ssä. Georges tietää varmasti mistä puhuu. Valehtelisin jos väittäisin olevani täysin eri mieltä, Lind kirjoittaa YLE Urheilun blogissaan.

– Rupesin selvittelemään kuinka yleistä siihen aikaan erilaisten aineiden käyttö oli. Nyt täytyy muistaa, että silloin NHL:ssä ei juuri kontrolloitu aineiden käyttöä, toisin kuin nykyään. Törmäsin efedriiniin, joka on piriste. Selvisi, että 3-4 joukkueen pelaajaa eli n. 20 % joukkueesta käytti efedriiniä ennen pelejä. Kuten Laraquekin. Kyseessä olivat joukkueen kovanaamat, Lind jatkaa.

Lue koko Lindin blogirustaus tästä linkistä.