Hämeenlinnan Pallokerho nappasi makoisat kolme pistettä kotihallissaan Rinkelinmäellä keskiviikkona. HPK kellisti Lappeenrannan SaiPan viime minuutilla maalein 4-3.

Avauserän aloitti kuitenkin vahvasti SaiPa, kun Jarno Koskiranta onnistui jo ajassa 01.17. Sen jälkeen tasoituksen ajassa 04.48 iski Pelicansista Hämeenlinnaan maaottelutauolla siirtynyt Kari Sihvonen. Erätauolle mentiin kuitenkin SaiPan johdossa, kun Jesse Mankinen onnistui ylivoimalla.

Jesse Saarinen vei toisessa erässä SaiPan jo kahden maalin karkumatkalle, mutta HPK ei luovuttanut. Ensin Alex Leavitt vastasi nopeasta kavennuksesta ja päätöserän puolivälissä Mathias Porseland tasoitti lukemat 3-3:een.

HPK:n ratkaisumaalin iski Nico Aaltonen, kun pelaamatta oli enää 40 sekuntia. Kolme IS-tähteä pokkasi ratkaisun laukonut Aaltonen, kaksi tähteä sai Porseland ja yhden tähden SaiPan Mankinen.

Voittonsa myötä HPK paranteli asemiaan sarjan tyvipäässä nousemalla kahden pisteen turvin ohi juuri SaiPasta.

HPK – SaiPa 4-3(1-2, 1-1, 2-0)

01.17 0-1 Jarno Koskiranta (Jesse Mankinen)
04.48 1-1 Kari Sihvonen (Nico Aaltonen, Tuukka Mäkelä)
16.14 1-2 Jesse Mankinen (Jarno Koskiranta, Brian Salcido) YV
25.07 1-3 Jesse Saarinen (Pauli Levokari, Richard Lintner)
26.40 2-3 Alex Leavitt (Jukka Laamanen) YV
51.07 3-3 Mathias Porseland (Marko Tuulola) YV
59.20 4-3 Nico Aaltonen (Mathias Porseland, Marko Tuulola)