TPS:n orastava nousuputki päättyi ainakin toistaiseksi, kun Kärpät voitti turkulaiset Oulussa 5-2. Kärpät ratkaisi ottelun edukseen jo toisessa erässä. Ylivoimapeli oli Hannu Aravirran suojateilla tehokasta.

Kärpät aloitti terävästi ja johti kahdeksan minuutin jälkeen jo 2-0. Juho Keränen ja Miikka Salomäki olivat maalintekijöinä ja samat miehet osuivat toisessa erässä toistamiseen. 4-0 -tappioasemassa TPS oli alistunut, mutta oululaisten jäähyilyn myötä Mikko Laine kavensi ylivoimalla 1-4:een.

Kolmannessa erässä TPS oli alistunut ja Ville Hostikka oli Kärppien maalilla hyvässä vireessä. Ylivoimalla pelatessaan TPS sössi kiekon Joonas Donskoille, joka pääsi tekemään Kärppien viidennen maalin. Marko Anttilan kavennusmaalilla ei ollut enää merkitystä.

Kärpät – TPS 5-2 (2-0,2-1,1-1)

3.17 1-0 Juho Keränen (Atte Ohtamaa)
8.16 2-0 Miikka Salomäki (Ivan Huml, Michal Vondrka) yv
23.57 3-0 Juho Keränen (Joonas Donskoi, Jari Viuhkola) yv
28.32 4-0 Miikka Salomäki (Ivan Huml, Ilkka Mikkola)
36.45 4-1 Mikko Laine (Joni Tuominen) yv
56.43 5-1 Joonas Donskoi av
58.27 5-2 Marko Anttila (Mika Viinanen, Toni Mäkiaho)