Esa ”Tiki” Tikkanen herkistyi toden teolla kevään kultahuumassa Bratislavassa. Tikkanen oli juuri ennen Venäjä-välierää jutellut Mikael Granlundin kanssa ja pyytänyt mieheltä itsekkäämpiä otteita. Kuinka ollakaan, heitti nuori kiekkotähti legendaarisen ilmaveivinsä itänaapuria vastaan.

Granlundin taidonnäyte sai kokeneen NHL-karpaasin kyyneliin.

– Granlundilla olisi eniten parannettavaa itsekkyydessä. Menin MM-kisoissa juttelemaan hänen kanssaan ennen Venäjä-ottelua. Sanoin hänelle, että hän on pelannut mahtavat kisat, mutta nyt olisi aika tehdä myös itse ratkaisuja. Sitten kun hän teki sen veivimaalin, niin voin sanoa, että minuakin itketti, Tikkanen herkistelee SuomiKiekko.com-sivuston haastattelussa.

– Se oli niin komea maali, että menin pelin jälkeen halaamaan Granlundia ja sanoin, että juuri tuota tarkoitin. Granlund edelleenkin katsoo pelissä aina toista aaltoa ja syöttöä ennen kuin ratkaisee itse, Tiki jatkaa.

Tikkanen kertoo keskiviikkona julkaistavassa SuomiKiekko.com-sivuston erikoishaastattelussa paljon lisää Granlundista ja mistä nuoren miehen taidot ovat peräisin.

Lisäksi mies kertoo haastattelussa muun muassa HIFK:n alkukauden ongelmista ja mitkä liigajoukkueet ovat hänet yllättäneet.