Hyökkääjä Teemu Hartikainen ei onnistunut nappaamaan NHL-paikkaa Edmonton Oilersin miehistöstä. Hartikainen oli yksi viidestä pelaajasta, jotka saivat farmikomennuksen sunnuntaina. Kaikkien osoitteeksi tulee AHL:n Oklahoma City Barons. Oilersin NHL-ryhmään jäi suomalaisista hyökkääjä Lennart Petrell.

– Haluan, että hän (Hartikainen) vakiinnuttaa paikkansa ykkösketjun voimahyökkääjänä Oklahoma Cityssä mielummin kuin että hän pelaa NHL:ssa kahdeksan minuuttia nelosketjussa, Edmontonin GM Steve Tambellini perusteli päätöstään paikallisen radioaseman haastattelussa.

Hartikainen aloittaa toista kauttaan rapakon takana. 21-vuotias KalPa-kasvatti pääsi esiintymään viime keväänä 12 NHL-ottelussa. Tambellini uskoo näkevänsä Hartikaisen taas jossain vaiheessa Oilersin NHL-ryhmässä, mutta nyt ei ollut sen aika.

”Hän tulee olemaan merkittävä osa tätä joukkuetta”

– Hän menee alas kehittymään. Tiedän, että hän tulee olemaan merkittävä osa tätä joukkuetta (Oilers). Ei ole huono asia, että hän kehittää peliään Oklahomassa, Tambellini jatkoi.

Edmontonin ryhmässä on nyt 27 pelaajaa. Oilersin ei tarvitse tiputtaa enempää miehiä farmiin, sillä ylimääräiset pelaajat laitetaan loukkaantuneiden listalle eli ainakin näillä näkymin Petrell on napannut paikan NHL:sta.

Hartikaisen kanssa farmikomennuksen saivat sunnuntaina hyökkääjät Gilbert Brule, Josh Green, Ryan O´Marra ja SM-liigastakin tuttu Ryan Keller.

Edmonton aloittaa runkosarjaurakkansa ensi sunnuntaina kotiottelulla Pittsburghia vastaan.

//