Carolina Hurricanes otti toisen peräkkäisen voittonsa käytyään pilaamassa Buffalo Sabresin kotiavauksen perjantaina lukemin 4-3. Hurricanesin Jeff Skinner iski ratkaisun Jussi Jokisen ja Joni Pitkäsen esityöstä 84 sekuntia ennen päätössummeria.

Kauden kahdella voitolla Euroopassa avannut Buffalo huudatti kotiyleisöään ajassa 57:39, kun Drew Stafford tasoitti numeroiksi 3-3 puolustaja Tyler Myersin vahvan nousun avustuksella.

Euroopan otteluissa loistanut Buffalon Thomas Vanek otti kuitenkin 21 sekuntia myöhemmin turhan jäähyn hyökkäyspäässä eikä Carolina jättänyt käyttämättä tilaisuutta hyväkseen. Pitkänen antoi laidasta keskelle Jokiselle, joka jatkoi Skinnerille ja viime kaudella NHL:n parhaaksi tulokkaaksi valittu 19-vuotias nuorukainen hiljensi First Niagara Centerin.

Skinner antoi voittomaalista kunnian Jokiselle.

– Se oli uskomaton syöttö Jokiselta. En tiedä miten hän onnistui siinä. Huusin kiekkoa, mutta en ollut varma saisiko hän sen minulle, Skinner kertoi News & Observer -lehdelle.

Carolina nousi avauserässä kahdesti maalin takaa tasoihin. Brandon Sutter teki 2-2 -tasoituksen alivoimalla, kun Vanek ei saanut pidettyä kiekkoa hyökkäyssiniviivalla ja Hurricanes-sentteri karkasi läpiajoon.

Carolina osui uudestaan alivoimalla toisessa erässä Jiri Tlustyn ja Tim Brentin päästyä hyökkäämään kahdella yhtä vastaan. Sabres-vahti Ryan Miller torjui Tlustyn yrityksen, mutta Brent laittoi irtokiekon pömpeliin.

Jokinen suomalaispörssin kärkinimi

Jokinen kasvatti kauden saldonsa lukemiin 1+3=4, millä hän johtaa suomalaisten pistepörssiä. Pitkäsellä on nyt kasassa tehot 1+2. Carolinan Tuomo Ruutu kirjautti kauden avausottelussa yhden syöttömerkinnän, mutta on sen jälkeen jäänyt ilman pisteitä.

Buffalon Ville Leino luisteli jälleen Tyler Ennisin ja Brad Boyesin välissä. Leinon vitja ei saanut Sabres-luotsi Lindy Ruffilta juurikaan ylivoimavastuuta. Kolmikko pelasi ylivoimaa vain noin minuutin. Buffalon hyökkääjistä Vanek, Luke Adam ja Jason Pominville viettivät ylivoimalla noin seitsemän minuuttia.

Buffalo saa jättää kotihallinsa taas yli viikoksi. Sabres aloittaa heti lauantaina neljän ottelun pituisen vieraskiertueen Pittsburghista.

Carolina pelaa seuraavaksi tiistaina Bostonissa, minkä jälkeen reissu jatkuu vielä St.Louisiin ja Winnipegiin.

BUFFALO – CAROLINA 3-4 (2-2,0-1,1-1)

1-0 Thomas Vanek (Jordan Leopold) 6:58
1-1 Jay Harrison (Jamie McBain) 8:20
2-1 Derek Roy (Drew Stafford, Christian Ehrhoff) 10:01
2-2 Brandon Sutter av 19:48
2-3 Tim Brent (Jiri Tlusty) av 26:59
3-3 Drew Stafford (Tyler Myers, Andrej Sekera) 57:59
3-4 Jeff Skinner (Jussi Jokinen, Joni Pitkänen) yv 58:36

Maalivahdit
BUF: Ryan Miller 34 laukausta/30 torjuntaa
CAR: Cam Ward 42/39

Ville Leino, Buffalo 0+0, 0, 0, 1, 13:40
Jussi Jokinen, Carolina 0+1, -1, 0, 2, 17:12
Joni Pitkänen, Carolina 0+1, -2, 0, 2, 24:05
Tuomo Ruutu, Carolina 0+0, 0, 2, 1, 14:54

Suomalaisten tilastoissa maalit+syötöt, plusmiinus, jäähyminuutit, laukaukset ja peliaika.

//