Lahden Pelicans porhalsi sarjakärkeen perjantaina, kun pussinokkien jalkoihin jäi Tampereen Ilves. Pelicans jyräsi tamperelaisten yli maalein 4-0.

Ilvekselle ottelu alkoi harmillisissa merkeissä kun Miika Wiikman jouduttiin vaihtamaan sisään Vesa Toskalan tilalle kun ottelua oli pelattu vasta 4.22. Erässä kummatkin joukkueet istuivat kolme kaksiminuuttista mutta maaleja ei nähty.

Toinen erä mentiin myös aika käsikynkkää, mutta kotijoukkueen Pekka Jormakka pääsi huudattamaan lahtelaisyleisöä ajassa 31.44 kun vieraiden Mikael Kuronen istui kaksiminuuttista koukkaamisesta.

Kolmannessa erässä Ilves olikin enää vastaantulija. Tampereen kissapedot taistelivat noin kymmenen minuuttia erän alusta. mutta tämän jälkeen Vili Sopanen siirsi kotijoukkueen jo 2-0 johtoon Jarkko Immosen oivasta syötöstä.

Janne Tavi siirsi joukkueensa jo kolmen maalin johtoon ylivoimalla tälläämällä kiekon maalin kattoon hienolla laukauksella vieraiden Antti Kangasniemen istuessa jäähyä koukkaamisesta. Viimeistään Jarkko Immonen lopetti vieraiden pyristelyt tuuttaamalla kiekon tyhjään maaliin Ilveksen yrittäessä kavennusta erän lopussa vielä viidellä neljää vastaan kummankin joukkueen kärsiessä kaksiminuuttista.

Pelicans – Ilves 4-0 (0-0,1-0,3-0)

31.44 1-0 Pekka Jormakka YV (Justin Hodgman, Max Wärn)
50.46 2-0 Vili Sopanen (Jarkko Immonen)
56.34 3-0 Janne Tavi YV (Vili Sopanen, Jarkko Immonen)
58.45 4-0 Jarkko Immonen TV TM SR (Vili Sopanen)

Maalivahdit
Pelicans: Niko Hovinen 9+15+12=36
Ilves: Vesa Toskala 2+0+0=2
(vaihto ulos 04.22)
Miika Wiikman 7+7+7=21
(vaihto sisään 04.22, vaihto ulos 58.16, vaihto sisään 58.45)

Yleisöä 4676