Jääkiekkolegenda Esa Peltonen piipahti SuomiKiekko.com-sivuston haastattelussa tiistaina Sonera Sport -tilaisuudessa. Utelimme muun muassa kokeneen kiekkopersoonan kantaa Sami Vatasen ja Joel Armian tukkoisuuteen.

Peltosen mukaan Vatasen pelissä näkyy vielä kesän voimaharjoittelu ja Armialla on taas niskassaan rajut paineet, jotka eivät voi olla vaikuttamatta peliin.

– Vatanen on selvästi hankkinut voimaa kesän aikana. Luulen, että juuri voimaharjoittelu ja siitä seuraava painonnousu ovat syynä tukkoiseen alkukauteen. Kova lihastreeni vaikuttaa jonkin aikaa käsien herkkyyteen ja luisteluun. Vataselta ei olla vielä tällä kaudella nähty sitä virtuoosimaista luistelua, jota saimme viime kaudella ihailla, Peltonen pohdiskeli.

– Armia teki viime vuonna paljon hienoja maaleja. Hän pääsi tulemaan vähän puskista. Nyt hänen niskassaan on kovat odotukset ja paineet. Kun onnistumisia ei ole tullut heti alkukaudesta, niin se vaikuttaa voimakkaasti nuoreen mieheen. Olen varma, että molemmat pelimiehet tulevat vielä tekemään hyvää jälkeä, kiekkolegenda jatkoi.

Lue Peltosen koko erikoishaastattelu täältä.