Dallas Starsin Kari Lehtonen jatkoi voitokasta alkukauttaan lauantain NHL-kierroksella. Tällä kertaa Lehtonen joutui torjumaan vain 13 laukausta, kun Dallas kukisti Columbus Blue Jacketsin kotihallissaan 4-2. Kaukalon ykköstähtenä hääri Stars-sentteri Mike Ribeiro, joka keräsi tehot 0+3.

Lehtonen on pelannut Dallasin kaikki neljä kotiottelua ja voittanut jokaisen. Suomalaisvahti on päästänyt taakseen keskimäärin 1,48 maalia ja kirjauttanut torjuntaprosentikseen 95,5. Lehtonen on NHL:n maalivahtitilastoissa ykkönen torjuntaprosentissa ja voittojen määrässä.

Dallasin kapteeni Brenden Morrow oli tyytyväinen, että joukkue ei joutunut tällä kertaa olemaan liikaa Lehtosen varassa.

”Muutamassa viime voitossa olimme riippuvaisia maalivahdeistamme”

– Muutamassa viime voitossa olimme riippuvaisia maalivahdeistamme. Tänään vihdoinkin saimme enemmän laukauksia ja maalipaikkoja kuin vastustaja, Stars-kapteeni Brenden Morrow totesi seuran verkkosivuilla.

Yhä kauden avausvoittoaan hakeva Columbus johti kamppailua 1-0 ja 2-1. Vaclav Prospal ohitti Lehtosen ylivoimalla ja farmista nostettu Alexandre Giroux iski vieraiden toisen maalin läpiajosta.

Loui Eriksson nosti Dallasin 2-2 -tasalukemiin kamppailun puolivälissä ja kesähankinnat veivät Starsin voittoon päätöserässä. Puolustaja Sheldon Souray ampui voittomaalin ja kesäkuussa Stanley Cup -mestaruutta juhlinut Michael Ryder iski sinetin ylivoimalla.

Dallasin kotimenestys ei ole kiinnostanut katsojia. American Airlines Centerin yleisömääräksi ilmoitettiin vain 8,305. Samaan aikaan tosin paikallinen Texas Stars eteni baseballin MLB-liigan loppuotteluihin kukistettuaan Detroit Tigersin kotonaan.

Dallas pääsee sopivasti vieraskiertueelle pakoon baseballin World Seriesia, joka varmasti vie texasilaisten mielenkiinnon lähiajoiksi. Stars aloittaa tiistaina neljän ottelun pituisen reissun Columbuksen hallista.

Columbus on hävinnyt kauden kaikki viisi otteluaan ja saanut niistä vain yhden sarjapisteen.

DALLAS – COLUMBUS 4-2 (1-1,1-1,2-0)

0-1 Vaclav Prospal (Fedor Tyutin, David Savard) yv 6:46
1-1 Brenden Morrow (Mike Ribeiro, Michael Ryder) 11:25
1-2 Alexandre Giroux (R.J. Umberger) 21:13
2-2 Loui Eriksson (Steve Ott, Jamie Benn) 29:21
3-2 Sheldon Souray (Mike Ribeiro) 41:36
4-2 Michael Ryder (Brenden Morrow, Mike Ribeiro) yv 53:52

Maalivahdit
DAL: Kari Lehtonen 15 laukausta/13 torjuntaa
CLB: Steve Mason 33/29

//