SM-liigakauden vaisusti aloittanut JYP nappasi toisen perättäisen voittonsa tiistain kierroksella. Perjantaina HIFK:n vieraissa kaatanut jyväskyläläisjoukkue peittosi kotikaukalossaan SaiPan niukasti 5-4 voittomaalikilpailussa. JYP johti ottelua päätöserän alussa 4-1, mutta SaiPa teki taistosta vielä huikean trillerin.

JYP avasi maalihanat kolmen minuutin pelin jälkeen, kun Juha-Pekka Hytönen ja Antti Pihlström karkasivat nopeaan vastahyökkäykseen. SaiPa-puolustaja esti Hytösen syöttöyrityksen, mutta jatkotilanteesta Pihlström pisti kiekon verkkoon maalin edestä.

SaiPa kuittasi JYPin johdon nopeasti, kun Ville Paalanen laukoi kiekon ranteella ohi JYP-vahti Joni Myllykosken.

Toisessa erässä Harri Pesonen iski JYPin 2-1-osuman. JYP karkasi jo kolmen maalin johtoon päätöserän alussa, kun ylivoimalla onnistunut Hytönen ja illan toisensa viimeistellyt Pesonen kasvattivat kotijoukkueen johdon 4-1:een.

Osumien jälkeen JYPin ote herpaantui, ja SaiPa pääsi mukaan peliin. Ensin Jesse Saarinen taituroi ylivoimalla vieraiden toisen maalin, ja ajassa 54.41 Jesse Mankinen viimeisteli SaiPan 3-4-kavennuksen – niin ikään ylivoimalla.

SaiPan kiri sai arvoisensa kruunun 25 sekuntia ennen kolmannen erän päättymistä. Joukkue pääsi hakemaan tasoitusta kuudella neljällä vastaan, ja lopulta Mankinen nosti toisella maalillaan vieraat tasoihin ja jatkoajalle.

Jatkoaika ei tuottanut maalia, joten voittajaa haettiin voittomaalikilpailusta. Kaksi maalia varsinaisella peliajalla JYPille tehnyt Harri Pesonen oli lopulta rankkarikisan ainoa onnistuja.

JYP – SaiPa 5-4 vl (1-1, 1-0, 2-2, 0-0)

3.13 1-0 Antti Pihlström (Juha-Pekka Hytönen, Jani Tuppurainen)
4.07 1-1 Ville Paalanen (Tomi Leivo, Pauli Levokari)
28.31 2-1 Harri Pesonen (Sami Vatanen)
41.44 3-1 Juha-Pekka Hytönen (Sami Vatanen) yv
43.31 4-1 Harri Pesonen (Eric Perrin)
49.04 4-2 Jesse Saarinen yv
54.41 4-3 Jesse Mankinen (Brian Salcido, Jesse Saarinen) yv
59.35 4-4 Jesse Mankinen (Ville Koho, Jesse Saarinen) yv im
65.00 5-4 Harri Pesonen vl-maali

Maalivahdit:
JYP: Joni Myllykoski 8+10+11+4=33
SaiPa: Andreas Bernard 8+18+14+1=41

Yleisöä 3 388