KalPan nuori valmentaja Tuomas Tuokkola selvisi ensimmäisestä haasteesta KalPan voitettua JYP:n Jyväskylässä 2-0. KalPa pelasi erittäin hyvää puolustuspeliä ja pystyi pysäyttämään otteluun suosikkina lähteneen kotijoukkueen.

– Olen todella tyytyväinen joukkueen peliin. JYP on historiassa liigan kovin kotijoukkue ja täältä on vaikea pisteet hakea. Sen vuoksi on oltava tyytyväinen. Painopiste kävi välillä JYPillä, mutta loppujen lopuksi oltiin vahvoja täydet 60 minuuttia, Tuokkola hehkutti.

KalPalla oli onnistujia laajalla rintamalla – erityisesti nelosketju ansaitsee pääkäskijän kiitokset.

– Olen todella tyytyväinen nelosketjun panokseen, kun saivat tärkeän 2-0-maalin. Joukkue oli erittäin vahva kokonaisuudessaan. Pelin alussa Kuparinen-Kiiskinen-Kapanen oli meidän paras lenkki. Sitten muuten kokonaisuudessaan tasaista suorittamista. Toki Ahosen nollapeli oli tärkeä, Tuokkola totesi.

Tuokkola myönsi jännittäneensä tosipaikkaa.

– Se kaikki mitä tunteena on erilaista olla päävalmentajanana on tapahtunut jo aiemmin. Pelin sisällä asiat ovat tavallisia, pelin sisällä reagoimista ja pelin lukemista. Kieltämättä vähän perhosia oli vatsassa.

//