SM-liigan jumboksi veikattu SaiPa pelasi tiistain kotiottelussaan pirteää kiekkoa ja voitti Ilveksen 3-0. Voitto oli SaiPalle kauden toinen. Ilveksen peli oli aneemista ja joukkue pysyi ottelussa pitkään mukana vain Vesa Toskalan torjunnoilla.

Kaksi ensimmäistä erää sisälsi taistelun SaiPa vastaan Toskala. Kolmannen erän alussa Toskala joutui viimein antautumaan. Roberts Jekimovs teki vahvan esityön ja kiekko pelattiin lopulta Anssi Löfmanille, joka siirsi SaiPan johtoon. Nelisen minuuttia myöhemmin Per Savilahti-Nagander yllätti Toskalan ylivoimalla ja muutamaa minuuttia ennen loppua Markku Flinck sinetöi loppulukemat 3-0:aan.

SaiPan loistava maalivahti Jere Myllyniemi sai kolme IS-tähteä. Kaksi tähteä sai Elmeri Kaksonen ja yhden tähden Savilahti-Nagander.

Sarjataulukossa Ilves on kahdeksantena ja SaiPa kymmenentenä. SaiPan lupaavat otteet tuovat toivottavasti Lappeenrannan Kisapuistoon lisää yleisöä. Tiistain ottelussa katsojia oli luvattoman vähän: 2642. Se on alle SaiPan vaatimattomaksi asetetun yleisöbudjetin, joka on 3000 katsojaa.

SaiPa – Ilves 3-0 (0-0,0-0,3-0)

41.53 1-0 Anssi Löfman (Elmeri Kaksonen, Roberts Jekimovs)
47.13 2-0 Per Savilahti-Nagander (Jesse Mankinen) yv
56.34 3-0 Markku Flinck (Juuso Kaijomaa)

Maalivahdit
SaiPa: Jere Myllyniemi 7+7+10=24
Ilves: Vesa Toskala 17+16+7=40

Yleisöä 2642