TPS:n paidassa vuonna 2010 Suomen mestaruuden pokannut suomalaisvahti Atte Engren kirjoittaa MVP Julkaisujen blogissaan NHL-elämästä. Viime keväänä Engren pelasi vielä AHL-liigassa, mutta nyt mies hakee pelipaikkaa Nashville Predatorsin miehistöstä.

– Täällä on näköjään toimintamalli hiukan erilainen valmentajien ja pelaajien välisessä kommunikoinnissa. Suomessa tottunu siihen, että heti kauden alussa sanottiin et mikä on homman nimi, ja mitä on kaavailtu. Täällä mennään ihan sumussa, eli ei tiedä missä ollaan, milloin tulee lähtö (jos tulee) ja sitä rataa. Pikkasen kiristää toi epätietoisuus, mutta kai siihenkin tottuu ennen pitkää. Esimerkkinä, jos huomenna olisi peli, niin illalla odotellaan soittoa, että onko kokoonpanossa mukana vai ei, Engren kirjoittaa blogissaan.

– Ensimmäisen NHL-tason treenipelin pääsin pelaamaan viime viikon lopulla. Aika huikee fiilis, vaikka käkättimeen otettiin 4-3. Oma peli meni ihan ok, vaikka petrattavaa jäikin jonkun verran. Maaleille ei mitään voinu, mutta tossa huomaa, että pieninki virhe saattaa maksaa maalin. Taitotaso on niin korkee, että jos on hiukankin huolimaton ns. helpoissa kiekoissa, niin on aika liemessä. Isossa kaukalossa saa aika paljon anteeksi noita, mutta täällä saa käydä aikamoinen munkki, ettei omissa kolise, Engren jatkaa.

Engrenin koko blogikirjoituksen voi lukea MVPjulkaisujen verkkosivuilta.