Oulun Kärpät jatkoi vahvoja otteitaan perjantaina, kun Kärppä-lauma kaatoi kotihallissaan Raksilassa Kuopion KalPan maalein 2-1. Ratkaisu syntyi vasta voittomaalikilpailussa.

Oulussa pelailtiin yhdessä kalakukkokaupungin joukkueen kanssa suhteellisen sopuisa ensimmäinen erä. Ajassa 4:04 vieraiden Ossi Saarinen siirtää kumminkin vieraat 0-1 johtoon erätauolle Mikko Kukkosen ja Jaakko Rissasen esityöstä.

Kärpät teki tasoituksen toisessa erässä hienon yhteispelin tuloksena. Miikka Salomäki pääsi pöllyttämään kuopiolaisten verkkoa Jari Viuhkolan mainiosta esityöstä. Erän loppu menikin molemmilta joukkueilta pipariksi kun jääkenttien gladiaattorit ryhtyivätkin lähinnä keskenään nahistelemaan ja kuluttamaan enemmän jäähyaition penkkiä persiillään kuin kaukalon jääpintaa luistimillaan. Kärpät merkauttikin erässä tililleen yhteensä 16 jäähyminuuttia kun Kalpan sarakkeeseen minuutteja rastittiin neljä.

Vieraiden maalilla Ari Ahonen jatkoi hyviä esityksiään kolmannessa erässä pitäen vastustajan pelaajia ikeessä heidän hyvästä rynnistyksestä huolimatta. Kolmas erä hissuteltiinkin lopulta maalittomana.

Kun lisäaikakaan ei tuottanut tulosta siirryttiin ampumaan rankkareita voittomaalikilpailun merkeissä. Kotijoukkueen Joonas Donskoi nosti hyvällä itseluottamkusella kiekon rysän kattoon. Kun Hostikka venytti mailakätensä seuraavan ampujan sijoituksen tielle jäi seuraavalle laukojalle paljon tehtävää. Vieraiden Sakari Salminen nosti myös kiekon kattoon ja mentiin taas tasatilanteessa. Seuraavaksi ampujaksi asettui uudestaan Salminen mutta Hostikka torjui. Kun Donskoi pisti uudestaan rystyltä hienosti toisen rankkarinsakin sisään jäi suurin pistepotti Ouluun voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 2-1.

Kärpät – Kalpa 2-1 VL (0-1,1-0,0-0,0-0)

04:04 0-1 Ossi Saarinen (Mikko Kukkonen, Jaakko Rissanen)
23:12 1-1 Miikka Salomäki (Juha-Pekka Haataja, Jari Viuhkola)

VL 2-1 Joonas Donskoi

Maalivahdit
Kärpät: Ville Hostikka 12+3+7+0=22
Kalpa: Ari Ahonen 8+5+7+2=22

Yleisöä 5764