Tapparan keskushyökkääjä Josh Green on ollut yksilötasolla yksi Liigan pahimmista pettymyksistä. Viime kaudella 21 maalia latonut kanadalainen sai maalihanansa tällä kaudella auki vasta tammikuussa.

Sitten reppu heilui kahdessa peräkkäisessä ottelussa KalPaa ja SaiPaa vastaan, mikä oli Greenille valtava helpotus.

Mitä maalit ovat merkinneet?

On ollut hienoa tehdä maaleja. Minulla on ollut vaikeuksia saada asiat rullaamaan. Joulun jälkeen lähti kulkemaan, kun kävin pitkät keskustelut valmentajan kanssa siitä, mikä roolini on, ja mitä minun pitää tehdä auttaakseni joukkuetta. Piti katsoa peiliin, ja huolehdittava siitä, että olisin parempi kuin mitä olen ollut. Maalit ja itseluottamuksen palautuminen ovat isoja asioita. Toivottavasti tämä jatkuu näin.

Onko selässä ollut apina nyt kokonaan poissa?

Toivon mukaan, mutta kukapa tietää. Huolehdin nyt hyvin ja oikealla tavalla pelaamisesta ja joukkueen auttamisesta. Jos se tarkoittaa sitä, että teen maaleja, niin hyvä. Joskus se tarkoittaa sitä, että olen maalin edessä ylivoimalla ja muut tekevät. Kunhan vaan olen kentällä, kun maaleja tulee, enkä silloin, kun meitä vastaan tehdään maaleja, on minulle tärkeintä.

Millainen tilanne tämä on ollut, kun maaleja odotetaan ja tiedät, että pystyt niitä tekemään?

En ole koskaan kokenut tällaista kuivaa kautta. NHL:ssäkään ei tainnut olla näin pitkää taukoa maaleista. Tämä on ollut vaikeaa ja kuluttavaa. Kun itseluottamus menee, tuntuu peli vaikealta. Nyt se on palautunut, ja siksi peli tuntuu hidastuneen ympärilläni.

Tuntui siltä, että tuotin joukkueelle pettymyksen, koska asetin riman korkealle viime kauden maaleilla. Maaleja ei tullut, mikä oli noloa ja pettymys. Oli vaikea katsoa joukkuekavereita silmiin.

”Emme enää epäröi”

Tappara on piristynyt joulutauon jälkeen, ja pisteitä on tullut loppuvuoden karmaisevan tappioputken jälkeen. Herääminen on tapahtunut kreivin aikaan, sillä tiukkatahtisessa tammikuussa ei ole varaa pudota kelkasta.

Mikä on ollut syynä pisteiden tuloon?

Vaikea sanoa. Pelaamme tiiviimmin puolustuksessa ja hyökkäyksessä luomme tilanteita karvauksella, emmekä vain odota. Emme enää epäröi, kun vastustaja pitää kiekkoa puolustuksessaan. Meillä on hyviä hyökkääjiä, joilla on hyvä liike. Kun saamme kiekkoja pakkien taakse ja aiheutamme vastustajille kiekonmenetyksiä, olemme hyviä.

Kun vetäydymme ja olemme hitaita, olemme aina askeleen jäljessä. Joulun jälkeen olemme antaneet hyvin painetta vastustajien puolustajille, ja pelin virtaus on kääntynyt meidän eduksemme.

Stephen Dixon ja Pekka Jormakka ovat sairaslistalla. Tarkoittaako tämä sitä, että vastuusi kasvaa?

Aivan varmasti. On vaikeaa, kun menetetään tärkeitä pelaajia, mutta kaikille käy jossain vaiheessa kautta näin. Joukkueessa on syvyyttä, ja muut paikkaavat tärkeissäkin paikkoja. Kaikkien on otettava vastuuta, kun he eivät ole kokoonpanossa.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen