Liigan kurinpito on julkaissut linjauksia meneillään olevalle kaudelle.

Liigan päävideotuomarit, kurinpitäjä ja kurinpitoryhmä kokoontuivat 8.9.2014, jolloin tahot kävivät läpi muuttuneita sääntökohtia sekä alkavan kauden linjauksia.

Kurinpidon toimijoina jatkavat samat henkilöt kuin edellisellä kaudella. Kurinpitäjänä toimii Sampo Liusjärvi. Kurinpitoryhmän muodostavat puheenjohtaja Iiro Järvi, Karl Ekholm, Jari Hytti ja Janne Ojanen. Päävideotuomareina jatkavat Kari Jalonen ja Kai Tervonen.

Samalla Liiga julkaisi linjauksia, joissa mukana on hyvinkin mielenkiintoisia kohtia:

1. Yleisesti kurinpidon rangaistusharkinnassa kiinnitetään huomiota tekojen tahallisuus- tai tahattomuus-aspektiin sekä pelaajaturvallisuuteen.

2. Päähän kohdistuneet taklaukset ovat edelleen korostuneen huomion kohteena.

3. Erityistä huomiota tullaan kiinnittämään tilanteen ulkopuolelta kolmantena pelaajana tehtyihin taklauksiin, joihin taklattu pelaaja ei pysty varautumaan.

4. Ns. slew-footing on otettu sääntöihin uutena kohtana ja siitä määrätään ottelurangaistus.

5. Loukkaantumisen vaikutus rangaistuksiin. Loukkaantuminen ei johda lisärangaistuksiin, jos taklaus itsessään on ollut puhdas ja mitään sääntörikettä ei ole havaittu. Kiekollisen pelaajan vastuulla on aina suojella itseään ja tiedostaa mahdollisuus tulevansa taklatuksi. Toisaalta mikäli loukkaantuminen syntyy vastuuttoman tai välinpitämättömän sääntöjen vastaisen teon seurauksena, tulee kurinpito ottamaan sen huomioon rangaistusta koventavana seikkana.

6. Aiemmat Liigan kurinpitomenettelyssä määrätyt pelikiellot ovat rangaistuksen koventamisperuste. Rangaistusharkinnassa pelaajan kurinpitohistoriaa tarkastellaan kuluvalta ja kolmelta edelliseltä kaudelta.

Neljäntenä kohtana mukana olleella ”slew-footing” -ilmaisulla tarkoitetaan niin sanotusti takajalan käyttöä kontaktitilanteissa.