SuomiKiekko-sivusto Kiekkoministerien ja muutamien lisävahvistusten kera käy ennen kauden alkua läpi entisen SM-liigan, nykyisen Liigan joukkueiden lähtökohdat.

Analyyseissä kerrataan se, mitä on tapahtunut viime kauden jälkeen, mitkä ovat joukkueen vahvuudet ja heikkoudet sekä mitä joukkueelta voi odottaa tulevalla kaudella.

Mitä on tapahtunut?

Suurin muutos HPK:n suhteen tapahtui valmennuspenkin puolella, kun päävalmentajana toiminut Ari-Pekka Selin lähti KHL:ään ja tilalle saapui Kari Jalosen apuvalmentajana Torpedossa toiminut Kai Rautio.

Myös pelaajiston puolella muutoksia nähtiin, kun uudeksi ykkösmaalivahdiksi seuraan saapuu Jokereita viime vuosina edustanut Frans Tuohimaa. Puolustuksessa kokenut Marko Tuulola lopetti, minkä myötä ritaripaidoilla etsinnässä on se uusi ykköspakki, johtajahahmo.

Hyökkäyksen puolelle hämeenlinnalaiset saivat ison vahvistuksen, kun Joonas Vihko palaa seuran riveihin. Täten hän ja Leijonia kevään MM-kisoissa edustanut Ville Viitaluoma muodostavat jälleen tutun tutkaparin, joka on kylvennyt tuhoa jo aiemmin SM-liigan puolella. Muuten muutokset ovat olleet maltillisempia.

Vahvuudet?

Uusi luotsi, vanha resepti, on lopulta toimiva ilmaisu HPK:n joukkueesta. Joukkueessa on hyvin paljon tuttuja elementtejä viime kausilta. Vauhtia, kovuutta, sopivasti taitoa ja ylipäätänsä väriä. HPK on edelleen se kusipääkiekon ryhmä, joka rokottaa armotta virheistä. Peruselementit kokonaiskuvassa ovat vahvat, nyt vain pitää nähdä se, miten pääkokki Rautio saa annokseen makua.

Heikkoudet?

Lähtökohtaisesti varsinkin joukkueen peräpää on pieni kysymysmerkki. Liigan tasolle hyviä pakkeja on muutamia, mutta onko tasoa kokonaisuudessa tarpeeksi? Kuka nousee nyt liideriksi Tuulolan jäätyä pois leikistä? Tai mihin esimerkiksi uusi kanukkivahvistus Craig Schira pystyy yltämään?

Mitä voi odottaa?

HPK taistelee tiukasti pudotuspelipaikasta ja on jälleen vahva musta hevonen kevään pelejä ajatellen. Se, että onko paukkuja esimerkiksi puolivälieristä eteenpäin yltämisen suhteen, onkin kimurantti kysymys. Ennen kauden alkua sen suhteen on turha heittää yhtään mitään pöytään.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen