Jääkiekon MM-kisaorganisaatio julkaisi yllättävän uutisen koskien tulevia kevään kisoja.

Sisäasiainministeriö on nimittäin linjannut, että kisojen ikärajaksi on nostettava 18 vuotta. Näin ollen alaikäiset eivät pääse enää seuraamaan kisoja ainakaan paikanpäältä.

– Se on yksinkertaisesti liian brutaali laji alaikäisten silmille. Ministeriössä meillä on tietty vastuu suomalaisen nuorison turvaamisesta, ministeriön Kukka Tattu-Häti kommentoi.

– Itse en ole pelejä juuri viime vuosina nähnyt. Mutta onhan se selvää, että siellä tapellaan ja taklaillaan liikaa.

Tieto uudesta linjauksesta otettiin kansainvälisessä jääkiekkoliitossa pettyneinä vastaan.

– Imagon kannalta tämä on kaikkea muuta kuin hyvä juttu. Onneksi taloudellisten voittojen ansiosta pystymme kattamaan menetykset, imagonhallintaryhmän puheenjohtaja John Aprill kertoi SuomiKiekko-sivustolle.

Taloudellisia voittoja

Jääkiekkoliitto laskee muutoksen tuovan sen kassaan vähintään 150.000 euroa lisää, kun se pystyy myymään kaikki liput normaaliin hintaan.

– Myös eläkeläisalennus poistuu lipuista samalla. Vaikka emme sinällään voi estää eläkeläisten saapumista ottelutapahtumiin, voimme sentään olla kannustamatta heitä lippualennuksin, Tattu-Häti paljasti.

Jääkiekkoliitto korvaa tiedotteen mukaan jo ostetut lastenliput. Ne voi käydä palauttamassa 15.4. alkaen Elielinaukiolla.

Samana päivämääränä aloitetaan sisäasiainministeriön kansallinen kampanja, jossa neuvotaan, miten suojella itseään jääkiekon haittavaikutuksia vastaan.