COVID-19 jääkiekossa, NHL, Liiga, MM-kisat
Tältä sivulta löydät ajankohtaista tietoa koronaviruksen vaikutuksesta jääkiekkoon, sarjoihin ja turnauksiin. Pohjakuva: Getty Images.

Koronavirus jääkiekossa

Tältä sivulta löydät tietoa koronaviruksen vaikutuksesta jääkiekkomaailmaan. Tuoreimmat uutiset sekä live-seuranta pitävät sinut ajan tasalla siitä, minkälaisia päätöksiä esimerkiksi MM-kisojen ja sarjojen suhteen tehdään.

Jääkiekon koronavirusuutiset

Koronatartunnalla rajut seuraukset – Edmonton Oilers -pelaaja jäämässä sivuun koko kaudeksi

Viime kaudella koronavirukseen sairastunut Alex Stalock on saanut huonoja uutisia. 34-vuotias Edmonton Oilersin maalivahti oli koko viime kauden pelaamatta, kun hän sai koronatartunnan seurauksena sydänlihastulehduksen, joka esti...

IS: Suomalainen NHL-hyökkääjä muutti mieltään – ottaa sittenkin koronarokotteen: ”Minua ei painostettu”

Suomalaishyökkääjä Jesse Ylönen ottaakin koronarokotteen, uutisoi Ilta-Sanomat. Nuoren Montréal Canadiens -hyökkääjän nimi oli jo aiemmin tällä viikolla paljon esillä medioissa, kun Ylönen oli päättänyt olla...

Jarmo Kekäläisen hankinta joutuu sivuun joukkueen toiminnasta – kieltäytyi koronarokotteesta

Zac Rinaldo joutuu valmistautumaan tulevaan NHL-kauteen ilman Columbus Blue Jacketsin harjoitusleiriä. 31-vuotias hyökkääjä on kieltäytynyt ottamasta koronarokotetta, joten hän ei saa liittyä joukkueen mukaan. Rinaldo voi...

LIVE-seuranta

LAUANTAI 18.7.

KHL-seura Spartak Moskova on keskeyttänyt harjoittelun. Joukkueen sisältä on annettu peräti 13 positiivista koronanäytettä. Kaikkien sairastuneiden tila on hyvä. Monilla oireita ei ole ollenkaan.

KESKIVIIKKO 15.7.

NHL:n harjoitusotteluiden aikataulut ovat nyt selvillä. Voit katsoa pelipäivät TÄÄLTÄ.

NHL-kausi jatkuu puolestaan 1. elokuuta. Voit tutustua otteluohjelmaan TÄÄLTÄ.

TIISTAI 14.7.

Iltalehden saamien tietojen mukaan KHL haluaa, että Jokerit pelaisi ainakin alkukauden kotiottelunsa Venäjällä. Samaa vaaditaan myös muilta seuroilta, jotka tulevat Venäjän ulkopuolelta. Syynä tälle on koronaviruksen aiheuttamat matkustusrajoitukset.

Jokerit ei ole kommentoinut huhua.

SUNNUNTAI 12.7.

Perjantaina sinetöity NHL:n ja pelaajayhdistys NHLPA:n välinen uusi työehtosopimus antaa jokaiselle pelaajalle oikeuden kieltäytyä pelaamasta enää tällä kaudella ilman sanktioita.

Ilmoitus on tehtävä kolmen vuorokauden kuluessa sopimuksen varmistumisesta, joten aikaraja tulee vastaan maanantaina.

Oikeuttaan käyttäneiden lista on nyt kasvanut kolmella pelaajalla. Edmonton Oilersin Mike Greeniä, Montreal Canadiensin Karl Alzneria, sekä Boston Bruinsin Steven Kampferia ei jatkopeleissä nähdä.

KESKIVIIKKO 8.7.

NHL on vahvistanut, että kausi jatkuu 1. elokuuta. Vuorokaudessa pelataan yhteensä kuusi ottelua: kolme Torontossa ja kolme Kanadassa. Suomen aikaa otteluiden alkamisajat ovat 19.00, 21.00, 23.00, 01.00, 03.00 sekä 05.00.

MAANANTAI 6.7.

NHL tiedottaa, että se on tehnyt viimeisen kuukauden aikana noin 2900 koronavirus testiä ja 35 pelaajaa on antanut positiivisen näytteen.

LAUANTAI 4.7.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että NHL-kautta pyritään jatkamaan 1. elokuuta lähtien siten, että kausi päättyisi lokakuussa. NHL-kauden päätyttyä pyritään järjestämään myös varaustilaisuus, joka jäi kesäkuussa pitämättä koronaviruksen vuoksi.

NHL-kausi 2020-2021 pyörähtää puolestaan tällä tietoa käyntiin joulu- tai tammikuussa.

PERJANTAI 3.7.

The Athletic kertoo, että St. Louis Blues on perunut harjoituksensa useiden koronavirustartuntojen vuoksi. Kauaa seura ei ole poissa jäältä. Lauantain ja sunnuntain jäävuorot on peruttu, mutta maanantaina harjoitusten on taas määrä jatkua.

TORSTAI 2.7.

NHL:n pudotuspelit on tarkoitus aloittaa heinä- ja elokuun taitteessa. Useat lähteet ovat kertoneet, että pelikaupungit on nyt päätetty. Pudotuspelit pelataan Torontossa ja Edmontonissa. Läntisen konferenssin joukkueet pelaavat Edmontonissa, kun taas idän joukkueet kohtaavat Torontossa.

NHL-leirien on tarkoitus käynnistyä 13. heinäkuuta.

MAANANTAI 29.6.

NHL julkisti maanantaina päivityksen koronatilanteesta pelaajien keskuudessa.

Sarjan antaman tiedotteen mukaan takaisin työpaikoilleen palanneista pelaajista peräti viidellätoista on todettu koronavirus. Kaikkiaan NHL on tehnyt palanneille jäsenilleen 1450 testiä.

NHL-leirien olisi tarkoitus käynnistyä kahden viikon kuluttua.

TORSTAI 25.6.

Liiga-kausi 2020-2021 pyörähtää käyntiin 1. lokakuuta, kun HPK isännöi Kärppiä. Runkosarja päättyy maaliskuun lopussa.

LAUANTAI 20.6.

NHL:ssä useilla pelaajilla on todettu koronavirustartunta. Tartunnan on saanut mm. Toronto Maple Leafsin tähtihyökkääjä Auston Matthews.

PERJANTAI 19.6.

New York Rangers on vahvistanut, että Kaapo Kakko voi liittyä heinäkuussa joukkueen mukaan, sillä hänet on testattu, eikä koronavirusta löytynyt. Nuorella suomalaishyökkääjällä on diabetes, joten hän lukeutuu riskiryhmään.

KESKIVIIKKO 17.6.

Liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen on kertonut MTV:lle, että tuleva liigakausi pyritään saamaan käyntiin lokakuun alussa, kun koronavirusrajoitteet poistuvat.

TIISTAI 16.6.

NHL-seurojen harjoitusleirit ovat alkamassa 10. heinäkuuta. Vielä toistaiseksi ei ole tiedossa, milloin NHL-kautta päästään jatkamaan.

TIISTAI 26.5.

NHL:n komissaari Gary Bettman vahvisti myöhään tiistai-iltana Suomen aikaa pitämässään videokonferenssissa NHL-kauden jatkuvan suoraan 24 joukkueen kesken pelattavilla pudotuspeleillä.

Molempien konferenssien neljä parasta joukkuetta etenevät suoraan pudotuspelien toiselle kierrokselle. Sijoille 5-12 sijoittuneet pelaavat vastakkain paras viidestä -formaatilla käytävän pudotuspelisarjan, joiden voittajat jatkavat toiselle kierrokselle top 4 -joukkueita vastaan.

MAANANTAI 25.5.

Yhdysvaltain hallitus on avaamassa rajat ammattiurheilijoille ilman koronarajoituksia.

NHL Lottery Draft järjestetään tuoreimpien tietojen mukaan 26. kesäkuuta. Tilaisuudessa arvotaan NHL-seurojen varausjärjestys. Vielä ei ole tiedossa, milloin itse varaustilaisuus pidetään.

SUNNUNTAI 24.5.

NHL:ssä on suunniteltu viime viikkoina 24 joukkueen pudotuspelijärjestelmää, jossa neljä parasta kummastakin konferenssista pääsee automaattisesti ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle, mutta muiden joukkueiden kesken järjestetään pudotuspelikarsinta.

Nyt pelaajajärjestö NHLPA:n jäsenet ovat äänestäneet hyväksyvänsä ehdotuksen.

Toimittaja Nick Kypreos mukaan ehdotusta vastustivat ainoastaan Carolina Hurricanes ja Tampa Bay Lightning.

KESKIVIIKKO 20.5.

Liiga-kausi 2020-2021 pyritään aloittamaan syyskuun puolessa välissä tai viimeistään lokakuun alussa.

Liiga-kauden aikatauluun vaikuttaa Kansainvälisen jääkiekkoliitto IIHF:n ratkaisut. IIHF:llä on 10. kesäkuuta kokous, jossa päätetään, milloin vuoden 2021 MM-kisat järjestetään.

MAANANTAI 18.5.

NHL-kausi 2019-2020 halutaan saada vietyä pelaamalla loppuun, mutta kauden jatkumisesta ei ole vielä tehty lopullisia päätöksiä. Viimeisimpien tietojen mukaan tämä vaikuttaa myös siten ensi kauteen, että kausi saattaa startata poikkeuksellisesti vasta tammikuussa.

PERJANTAI 15.5.

TPS ja HIFK tiedottavat verkkosivuillaan, että he joutuvat leikkaamaan muun muassa pelaajien ja huoltajien palkkoja koronaviruksen vuoksi.

Nykytilanteen vuoksi jokainen liigaseura on joutunut tekemään palkanalennuksia. Pelicans on ainut seura, joka on joutunut myös lomauttamaan osan pelaajistaan.

MAANANTAI 11.5.

AHL-kausi 2019-2020 on päätetty perua loppukauden osalta koronaviruksen vuoksi. AHL:n mestaruus eli Calder Cup jää jakamatta ensimmäistä kertaa koko sarjan historiassa.

Perinteikäs junioriseura Portland Winterhawks on vaarassa kadota kokonaan kiekkokartalta. WHL-joukkueen emoyhtiö Portland Winterhawks Inc hakeutui konkurssiin kuusi viikkoa siitä, kun pudotuspelit peruttiin koronaviruksen vuoksi.

SUNNUNTAI 10.5.

Viimeisimpien tietojen mukaan NHL-kausi jatkuu aikaisintaan heinäkuussa. Ulkomailta palaavien pelaajien tulee noudattaa karanteenimääräyksiä, joten pelaajat eivät voi liittyä joukkueiden mukaan nopealla aikataululla.

PERJANTAI 8.5.

Tulevana syksynä Helsingissä oli tarkoitus pelata kaksi NHL-ottelua, jossa vastakkain olisivat olleet Colorado Avalanche ja Columbus Blue Jackets. Koronavirus on kuitenkin sotkenut suunnitelmia sen verran, että kyseiset ottelut on peruttu.

PERJANTAI 1.5.

NHL suunnittelee järjestävänsä varaustilaisuuden jo 5. kesäkuuta videoyhteyden välityksellä.

TORSTAI 30.4.

TPS:n A-juniorilla on todettu koronavirustartunta. Kyseinen pelaaja on ollut tekemisissä myös TPS:n liigaseuran pelaajan kanssa, joka viettää nyt aikaansa karanteenissa.

Tampereen Ilveksen taustayhtiö Ilves-Hockey Oy on saanut yt-neuvottelut päätökseen. Prosessin seurauksena koko organisaatioon palkkoja leikataan kuuden kuukauden määräajaksi. Myös vakituista henkilöstöä joudutaan irtisanomaan.

NHL:n varaustilaisuus tullaan järjestämään tänä vuonna etänä videoyhteyksien avulla, kertoo Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman. Kyseiseen ratkaisuun on päädytty koronavirustilanteen vuoksi. Aiemmin myös NFL käytti varaustilaisuudessaan samaa systeemiä.

KESKIVIIKKO 29.4.

NHL-toimittaja Pierre LeBrunin tietojen mukaan NHL-kausi 2020-21 tullaan aloittamaan koronaviruksen vuoksi normaalia huomattavasti myöhemmin. Ensimmäiset ottelut pelataan todennäköisesti vasta marras- tai joulukuussa.

TIISTAI 28.4. 

Kovatasoinen U18-turnaus, Hlinka Gretzky Cup, on peruttu tulevalta syksyltä koronaviruksen vuoksi. Turnaus oli tarkoitus järjestää Kanadassa.

CHL eli jääkiekon Mestarien liiga käynnistyy koronaviruksen vuoksi suunniteltua myöhemmin. Ensimmäiset ottelut pelataan uuden suunnitelman mukaan lokakuussa.

SUNNUNTAI 26.4.

NHL:n komissaari Gary Bettman sanoo, että NHL-kautta voitaisiin mahdollisesti jatkaa jossain vaiheessa siten, että ottelut pelattaisiin 2-4 eri seuran areenoilla. NHL kartoittaa muitakin vaihtoehtoja.

Yhdysvalloissa koronavirus leviää tällä hetkellä hurjalla vauhdilla. Maassa on todettuja tartuntoja jo yli 986 000.

TORSTAI 23.4.

Aiemmin pelaajien palkkoja leikannut JYP on joutunut lomauttamaan valmentajansa 1-3 kuukauden määräajaksi.

Sport on saanut yt-neuvottelunsa päätökseen. Valmentajat ja pelaajat suostuivat palkanalennuksiin. Osa henkilöstöstä on myös lomautettu.

KESKIVIIKKO 22.4.

Valko-Venäjän jääkiekkosarja pelattiin ainoana eurooppalaissarjana loppuun saakka, mutta nyt se on kostautunut. Useat pelaajat ovat sairastuneet koronavirukseen – ja mukana on myös suomalaisia.

TPS tiedotti taustayhtiönsä HC TPS Turku Oy:n, sekä sen sisaryhtiö Turku Liven yhteistoimintaneuvotteluiden päätöksistä. Koronaviruspandemian seurauksena kaksi työntekijää irtisanotaan ja muut yhtiön toimihenkilöt, lukuun ottamatta urheilutoimea, lomautetaan enintään 90 päivän ajaksi.

Ässien taustayhtiö HC Ässät Pori Oy kertoo päässeensä sopimukseen koko organisaatiota koskevista palkkojen leikkauksista. Tiedotteen mukaan operaation taloudellinen vaikutus on huhtikuun ja kesäkuun välisenä aikana noin 100 000 euroa.

TIISTAI 21.4.

Pelicans on lomauttanut taloudellisista syistä kaikki kokeneimmat pelaajansa.

JYP ja SaiPa selvisivät puolestaan pelaajien lomautuksilta siten, että pelaajat suostuivat palkan alentamisiin.

SUNNUNTAI 19.4.

Ottawa Senators on tiedottanut, että seuran sisällä koronavirukseen sairastuneet pelaajat ovat saaneet terveiden paperit.

TIISTAI 14.4.

Liiga-SaiPa Oy on joutunut laajentamaan yt-neuvottelut koskemaan myös pelaajia ja valmennusta. Lappeenrantalaisseura lomauttaa tulevien kuukausien aikana koko vakituisen henkilöstönsä.

MAANANTAI 13.4.

NHL-kauden mahdollisesta jatkumisesta ei ole toistaiseksi uutta tietoja. Yhdysvalloissa koronavirus on levinnyt viimeaikoina rajulla tavalla, joten urheilusarjat tulevat olemaan vielä pitkään tauolla.

SUNNUNTAI 5.4.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump toivoo, että urheilusarjat saataisiin käytiin viimeistään elo-syyskuussa. Yhdysvalloissa on todettu jo reilusti yli 300 000 koronavirustartuntaa.

KESKIVIIKKO 1.4.

Ottawa Senators on tiedottanut tähän mennessä jo neljästä uudesta koronavirustartunnasta seuran sisällä. Kolme tartunnan saaneista on pelaajia.

Valko-Venäjällä pelataan yhä normaalisti jääkiekkoa. Extraleaguessa on finaalit käynnissä. Myös yleisö pääsee otteluun. Ikärajaksi on asetettu 18 vuotta.

Miesten MM-kisat järjestetään tällä tietoa ensi keväänä normaalisti Valko-Venäjällä ja Latvialla, joten Sveitsin kisaisännyys on jäämässä kokonaan väliin. Asiaa ei ole kuitenkaan vielä vahvistettu.

SUNNUNTAI 29.3.

Suomi-sarjassa pelaava perinteikäs Forssan Palloseura taistelee vakavia talouskurimuksia vastaan. Seura kerää faneilta ja kiekkoihmisiltä rahaa Pelasta Palloseura -tukikampanjalla. Vastineeksi lahjoituksesta on mahdollisuus saada oma nimensä jäähallin seinään.

New York Rangersin omistaja James Dolan on sairastunut koronavirukseen. Yhdysvalloissa on tällä hetkellä koronavirustartuntoja enemmän kuin missään muualla.

LAUANTAI 28.3.

Colorado Avalanchen joukkueessa on todettu myös toinen koronavirustartunta. Kyseinen pelaaja on kotonaan karanteenissa. Aiemmin sairastunut pelaaja on puolestaan jo parantunut.

PERJANTAI 27.3.

Pelicans on joutunut irtisanomaan yt-neuvottelujen myötä kolme työntekijäänsä. Yt-neuvottelut ovat kesken vielä neljässä liigaseurassa.

Koronaviruksella on todella karuja seurauksia: Ässät arvioi tulevan kauden liikevaihdon laskevan peräti yli miljoonalla eurolla.

TORSTAI 26.3.

Pelicans tiedottaa nettisivullaan, että se on saanut yt-neuvottelut päätökseen. Tässä tilanteessa he joutuvat irtisanomaan kolme työntekijää ja muu vakituinen henkilöstö lomautetaan enintään 90 päivän ajaksi.

KHL-seura Ak Bars Kazan on vaihtanut logoaan, kunnes koronavirustilanne rauhoittuu.

Suomen Jääkiekkoliitto on päättänyt, ettei yhdessäkään sarjassa jaeta tällä kaudella mestaruutta. Kiekkosarjat jäivät enemmän tai vähemmän kesken koronaviruksen vuoksi.

KESKIVIIKKO 25.3.

NHL tiedottaa, että kesän 2020 Scouting Combine, NHL Awards sekä NHL Draft siirtyvät myöhäisempään ajankohtaan koronaviruksen vuoksi. Tapahtumat oli tarkoitus järjestää kesäkuussa.

Viidentenä liigaseurana myös KalPa aloittaa yt-neuvottelut, jotka koskevat mahdollisia lomautuksia ja irtisanomisia.

Myös KHL-kausi 2019-2020 on peruttu loppukauden osalta koronaviruksen vuoksi.

TIISTAI 24.3.

KHL:n puheenjohtaja Aleksei Morozov uskoo yhä, että KHL-kausi saatetaan saada vietyä loppuun pelaamalla. Hän toivoo myös Jokereiden palaavan kaukaloon, mikäli pelit jatkuvatkin.

SaiPa aloittaa jo neljäntenä liigaseurana yt-neuvottelut. Maksimissaan 12 työntekijää lomautetaan ja maksimissaan kaksi irtisanotaan.

MAANANTAI 23.3.

Myös NHL-tähdet ovat joutuneet keksimään uusia harjoitusmuotoja kotioloissaan koronaviruksen vuoksi. Tästä voit katsoa P.K. Subbanin tyylinäytteen ja Tästä Mikko Rantasen hauskan treenin.

SUNNUNTAI 22.3.

NHL-seura Ottawa Senatorsissa jo kahdella pelaajalla on todettu koronavirustartunta. Kahdeksalla muulla pelaajalla on todettu puolestaan koronavirukseen viittaavia oireita. Testitulokset eivät ole vielä selvillä.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtaja René Faselin mukaan MM-kisojen tulevien vuosien kalenteri ei ole vielä selvillä. Suomessa turnaus olisi tarkoitus järjestää vuonna 2022, mutta mikäli Sveitsin isännyys säilyy ensi kevääseen, niin siinä tapauksessa Suomessa kisat järjestetään vuonna 2023. Ennen Suomea MM-turnaus pelataan myös Valko-Venäjällä.

LAUANTAI 21.3.

Boston Bruinsin ja sen kotiareenan TD Gardenin omistava miljardööri Jeremy Jacobs on luvannut osa-aikaisille työntekijöilleen korvauksia näiden menettämistä ansioista. Bruins-omistajan avustusta kannatti odottaa, sillä Jacobs perustaa työntekijöiden hyväksi peräti 1,5 miljoonan dollarin rahaston.

Miesten jääkiekon MM-kilpailut on nyt myös virallisesti peruttu. Turnaus oli tarkoitus järjestää toukokuussa Sveitsissä.

C Moren asiantuntija Ville Niemisen mukaan KHL:ssä ei pelata enää tällä kaudella. Virallisen päätöksen uskotaan tulevan vielä viikonlopun aikana. Sarja on tällä hetkellä tauolla 10. huhtikuuta asti.

PERJANTAI 20.3.

Mestiksessä pelaava Hokki kaipaa tällä hetkellä tukea koronaviruksen aiheuttamien tappioiden vuoksi. Kajaanilaisseura myy verkkosivuillaan ensi kaudeksi tukilippuja ja kausikortteja. Tukijoiksi ovat lähteet mm. Joonas Kemppainen, Jesse Puljujärvi sekä Jani Tuppurainen.

TORSTAI 19.3.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen paljasti C Morelle, että useat NHL-pelaajat olivat ”erittäin kiinnostuneita” mahdollisesta MM-kisamatkasta.

Sport-Expressin toimittaja Igor Eronko paljastaa, että Ottawa Senatorsin Nikita Zaitsev on NHL:n ensimmäinen koronavirukseen sairastunut pelaaja. Nimi pidettiin aiemmin salassa.

Pohjois-Amerikassa myös junioriliigat OHL ja WHL ovat päättäneet lopettaa kautensa tähän. Aiemmin samaan ratkaisuun päätyi myös QMJHL. Näin ollen Kanadan kolmen tärkeimmän junioriliigan pelit on pelattu tämän kauden osalta.

Myös JYP joutuu aloittamaan yt-neuvottelut nykytilanteen vuoksi. Tulevat neuvottelut koskevat ainoastaan JYPin vakituisia työntekijöitä. Ketään ei tulla irtisanomaan, mutta useita lomautetaan. Aiemmin Liigassa myös Pelicans ja Lukko ovat ilmoittaneet yt-neuvotteluista.

KESKIVIIKKO 18.3.

Liiga on päättänyt jakaa runkosarjasta eri palkintoja, vaikka kausi keskeytyikin ennen viimeistä kierrosta.

Rauman Lukko aloittaa yt-neuvottelut, jotka koskevat ainoastaan lomautuksia. Ketään ei irtisanota. Liigasta myös Pelicansilla on käynnissä yt-neuvottelut.

Ottawa Senators -pelaajalla on todettu koronavirus. Pelaajan henkilöllisyyttä ei kerrottu julkisuuteen. Kyseessä on ensimmäinen NHL-pelaajalla todettu tartunta.

TIISTAI 17.3.

New York Rangersin Kaapo Kakko on matkustanut NHL:n tauon ajaksi Suomeen, kertoo New York Post. Monet muutkin suomalaiset NHL-pelaajat ovat tehneet saman ratkaisun.

Valitettava, mutta odotettu päätös: miesten jääkiekon MM-kisoja ei pelata tänä keväänä. IIHF tiedottaa asiasta myöhemmin virallisesti.

Myös Ranskan pääsarjan pelit on pelattu tämän kauden osalta.

KHL:n pudotuspelit on keskeytetty. Pelit jatkuvat aikaisintaan 10. huhtikuuta.

MAANANTAI 16.3.

AHL on päättänyt laittaa sarjan tauolle huhtikuun viimeiseen päivään saakka, joten kaukaloon palataan aikaisintaan toukokuun alussa.

KHL on viikon ajan tauolla, jotta pudotuspelikaaviot saataisiin uuteen uskoon, koska mukana on enää poikkeuksellisesti kuusi joukkuetta.

NHL-kauden jatkumisen yllä on synkkiä pilviä. Yhdysvaltain tautikeskus (CDC) suosittelee, että kaikki 50:n tai useamman henkilön tapahtumat lykättäisiin myöhemmäksi seuraavan kahdeksan viikon ajalta. Näin ollen NHL-kausi on pahimmassa tapauksessa ohi – tai jatkuu aikaisintaan 10. toukokuuta.

Dinamo Moskovan päävalmentaja Vladimir Krikunov suuttui Jokereille ja Barys Nur-Sultanille siitä, että he vetäytyivät pudotuspeleistä koronaviruksen takia. Hänen mielestään nämä joukkueet pitäisi ”potkia ulos koko sarjasta”.

Antti Törmäsellä on todettu koronavirustartunta. Suomalaisvalmentaja on kotonaan karanteenissa. Hän voi olosuhteisiin nähden hyvin.

SUNNUNTAI 15.3.

Ruotsin jääkiekkoliitto on päättänyt, ettei maassa pelata enää tällä kaudella jääkiekkoa. Kaikki loput ottelut on peruttu.

Kazakstanin presidentti on julistanut maahan hätätilan koronviruksen vuoksi. Ilmoituksen myötä Barys Nur-Sultan ei saa jatkaa KHL-pelejään tällä kaudella ainakaan kotimaassaan.

Pohjois-Amerikassa ”farmin farmi” eli ECHL on laittanut ovet säppiin. Sarja ei jatku enää tällä kaudella.

SKA-pomo Aleksandr Medvedev on kertonut, että Jokereille ehdotettiin koko pudotuspelisarjan pelaamista Pietarissa. Helsinkiläisseura ei suostunut tähän.

LAUANTAI 14.3.

Jokerit ilmoitti vetäytyvänsä KHL:n pudotuspeleistä koronaviruksen vuoksi.

NHL-komissaari Gary Bettman on yhä hyvin toiveikas, että NHL-kausi saataisiin pelattua loppuun. NHL on tällä hetkellä tauolla.

Miesten MM-kisojen järjestämisestä ei ole tehty vielä lopullista päätöstä, mutta Sveitsissä tilanne näyttää siltä, ettei kisoja tulla pelaamaan.

PERJANTAI 13.3.

Liiga-kausi 2019-2020 on päättynyt etuajassa koronaviruksen vuoksi. Runkosarjasta jäi pelaamatta ainoastaan yksi kierros. Runkosarjan voittajaksi selviytyi Kärpät.

NHL on jäänyt toistaiseksi tauolle. Sarjan jatkumiselle ei ole tiettyä päivämäärää.

Iso-Britannian pääsarja EIHL on perunut ottelut loppukauden osalta.

Sarjat, jotka ovat tauolla

NHL-kausi jatkuu useiden kuukausien tauon jälkeen elokuussa.

 • NHL, USA & Kanada
  • Kausi jatkuu 1. elokuuta.

Sarjakaudet, jotka ovat ohi

 • NLA, Sveitsi
 • DEL, Saksa
 • EBEL, monikansallinen
 • Extraliga, Tshekki
 • Metal Ligaen, Tanska
 • Tipsport Liga, Slovakia
 • BeNe, Belgia/Hollanti
 • Get-ligaen, Norja
 • Erste Liga, Unkari
 • ALIH, Aasian liiga
 • Hokiliiga, Eesti
 • IHL, Slovenia
 • PHL, Puola
 • EIHL, Iso-Britannia
 • Liiga, SUOMI
 • SHL, Ruotsi
 • Ligue Magnus, Ranska
 • KHL, Venäjä
 • Extraleague, Valko-Venäjä
 • AHL, USA & Kanada