COVID-19 jääkiekossa, NHL, Liiga, MM-kisat
Tältä sivulta löydät ajankohtaista tietoa koronaviruksen vaikutuksesta jääkiekkoon, sarjoihin ja turnauksiin. Pohjakuva: Getty Images.

Koronavirus jääkiekossa

Tältä sivulta löydät tietoa koronaviruksen vaikutuksesta jääkiekkomaailmaan. Tuoreimmat uutiset sekä live-seuranta pitävät sinut ajan tasalla siitä, minkälaisia päätöksiä esimerkiksi MM-kisojen ja sarjojen suhteen tehdään.

Jääkiekon koronavirusuutiset

Ruotsalaiskiekossa rytisee: SHL-mestari leikkaa pelaajiensa palkkoja – ”Itsestäänselvyys”

Koronaviruspandemia vaikuttaa Suomen tapaan rajusti myös ruotsalaiseen urheiluelämään. Maanantaina länsinaapurin pääsarja SHL:n kevään 2019 mestari, sekä myös mestareiden liiga CHL:n viimeiset kaksi kertaa voittanut Frölunda...

NHL tauolla vielä pitkään? Donald Trump esitti toiveensa sarjojen jatkumisen ajankohdasta

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on tällä hetkellä toiveikas sen suhteen, että useat kesken olevat sarjat saadaan vietyä vielä loppuun. Trump kävi aiemmin viikonloppuna konferenssipuhelun 13 urheilukomissaarin kanssa,...

Hah! Katso tästä: SaiPa-tähti hoitaa arjen askareitaan rullaluistimet jalassa – tulee Lidlistä kultakypärä päässään

Koronavirus on ajanut myös ammattijääkiekkoilijat aivan uudenlaiseen tilanteeseen. Tällä hetkellä ihmiset viettävät aikaansa lähinnä vain kotonaan neljän seinän sisällä. Muun muassa kiekkoilijoilla arjen normaaleihin askareihin...

LIVE-seuranta

SUNNUNTAI 5.4.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump toivoo, että urheilusarjat saataisiin käytiin viimeistään elo-syyskuussa. Yhdysvalloissa on todettu jo reilusti yli 300 000 koronavirustartuntaa.

KESKIVIIKKO 1.4.

Ottawa Senators on tiedottanut tähän mennessä jo neljästä uudesta koronavirustartunnasta seuran sisällä. Kolme tartunnan saaneista on pelaajia.

Valko-Venäjällä pelataan yhä normaalisti jääkiekkoa. Extraleaguessa on finaalit käynnissä. Myös yleisö pääsee otteluun. Ikärajaksi on asetettu 18 vuotta.

Miesten MM-kisat järjestetään tällä tietoa ensi keväänä normaalisti Valko-Venäjällä ja Latvialla, joten Sveitsin kisaisännyys on jäämässä kokonaan väliin. Asiaa ei ole kuitenkaan vielä vahvistettu.

SUNNUNTAI 29.3.

Suomi-sarjassa pelaava perinteikäs Forssan Palloseura taistelee vakavia talouskurimuksia vastaan. Seura kerää faneilta ja kiekkoihmisiltä rahaa Pelasta Palloseura -tukikampanjalla. Vastineeksi lahjoituksesta on mahdollisuus saada oma nimensä jäähallin seinään.

New York Rangersin omistaja James Dolan on sairastunut koronavirukseen. Yhdysvalloissa on tällä hetkellä koronavirustartuntoja enemmän kuin missään muualla.

LAUANTAI 28.3.

Colorado Avalanchen joukkueessa on todettu myös toinen koronavirustartunta. Kyseinen pelaaja on kotonaan karanteenissa. Aiemmin sairastunut pelaaja on puolestaan jo parantunut.

PERJANTAI 27.3.

Pelicans on joutunut irtisanomaan yt-neuvottelujen myötä kolme työntekijäänsä. Yt-neuvottelut ovat kesken vielä neljässä liigaseurassa.

Koronaviruksella on todella karuja seurauksia: Ässät arvioi tulevan kauden liikevaihdon laskevan peräti yli miljoonalla eurolla.

TORSTAI 26.3.

Pelicans tiedottaa nettisivullaan, että se on saanut yt-neuvottelut päätökseen. Tässä tilanteessa he joutuvat irtisanomaan kolme työntekijää ja muu vakituinen henkilöstö lomautetaan enintään 90 päivän ajaksi.

KHL-seura Ak Bars Kazan on vaihtanut logoaan, kunnes koronavirustilanne rauhoittuu.

Suomen Jääkiekkoliitto on päättänyt, ettei yhdessäkään sarjassa jaeta tällä kaudella mestaruutta. Kiekkosarjat jäivät enemmän tai vähemmän kesken koronaviruksen vuoksi.

KESKIVIIKKO 25.3.

NHL tiedottaa, että kesän 2020 Scouting Combine, NHL Awards sekä NHL Draft siirtyvät myöhäisempään ajankohtaan koronaviruksen vuoksi. Tapahtumat oli tarkoitus järjestää kesäkuussa.

Viidentenä liigaseurana myös KalPa aloittaa yt-neuvottelut, jotka koskevat mahdollisia lomautuksia ja irtisanomisia.

Myös KHL-kausi 2019-2020 on peruttu loppukauden osalta koronaviruksen vuoksi.

TIISTAI 24.3.

KHL:n puheenjohtaja Aleksei Morozov uskoo yhä, että KHL-kausi saatetaan saada vietyä loppuun pelaamalla. Hän toivoo myös Jokereiden palaavan kaukaloon, mikäli pelit jatkuvatkin.

SaiPa aloittaa jo neljäntenä liigaseurana yt-neuvottelut. Maksimissaan 12 työntekijää lomautetaan ja maksimissaan kaksi irtisanotaan.

MAANANTAI 23.3.

Myös NHL-tähdet ovat joutuneet keksimään uusia harjoitusmuotoja kotioloissaan koronaviruksen vuoksi. Tästä voit katsoa P.K. Subbanin tyylinäytteen ja Tästä Mikko Rantasen hauskan treenin.

SUNNUNTAI 22.3.

NHL-seura Ottawa Senatorsissa jo kahdella pelaajalla on todettu koronavirustartunta. Kahdeksalla muulla pelaajalla on todettu puolestaan koronavirukseen viittaavia oireita. Testitulokset eivät ole vielä selvillä.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtaja René Faselin mukaan MM-kisojen tulevien vuosien kalenteri ei ole vielä selvillä. Suomessa turnaus olisi tarkoitus järjestää vuonna 2022, mutta mikäli Sveitsin isännyys säilyy ensi kevääseen, niin siinä tapauksessa Suomessa kisat järjestetään vuonna 2023. Ennen Suomea MM-turnaus pelataan myös Valko-Venäjällä.

LAUANTAI 21.3.

Boston Bruinsin ja sen kotiareenan TD Gardenin omistava miljardööri Jeremy Jacobs on luvannut osa-aikaisille työntekijöilleen korvauksia näiden menettämistä ansioista. Bruins-omistajan avustusta kannatti odottaa, sillä Jacobs perustaa työntekijöiden hyväksi peräti 1,5 miljoonan dollarin rahaston.

Miesten jääkiekon MM-kilpailut on nyt myös virallisesti peruttu. Turnaus oli tarkoitus järjestää toukokuussa Sveitsissä.

C Moren asiantuntija Ville Niemisen mukaan KHL:ssä ei pelata enää tällä kaudella. Virallisen päätöksen uskotaan tulevan vielä viikonlopun aikana. Sarja on tällä hetkellä tauolla 10. huhtikuuta asti.

PERJANTAI 20.3.

Mestiksessä pelaava Hokki kaipaa tällä hetkellä tukea koronaviruksen aiheuttamien tappioiden vuoksi. Kajaanilaisseura myy verkkosivuillaan ensi kaudeksi tukilippuja ja kausikortteja. Tukijoiksi ovat lähteet mm. Joonas Kemppainen, Jesse Puljujärvi sekä Jani Tuppurainen.

TORSTAI 19.3.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen paljasti C Morelle, että useat NHL-pelaajat olivat ”erittäin kiinnostuneita” mahdollisesta MM-kisamatkasta.

Sport-Expressin toimittaja Igor Eronko paljastaa, että Ottawa Senatorsin Nikita Zaitsev on NHL:n ensimmäinen koronavirukseen sairastunut pelaaja. Nimi pidettiin aiemmin salassa.

Pohjois-Amerikassa myös junioriliigat OHL ja WHL ovat päättäneet lopettaa kautensa tähän. Aiemmin samaan ratkaisuun päätyi myös QMJHL. Näin ollen Kanadan kolmen tärkeimmän junioriliigan pelit on pelattu tämän kauden osalta.

Myös JYP joutuu aloittamaan yt-neuvottelut nykytilanteen vuoksi. Tulevat neuvottelut koskevat ainoastaan JYPin vakituisia työntekijöitä. Ketään ei tulla irtisanomaan, mutta useita lomautetaan. Aiemmin Liigassa myös Pelicans ja Lukko ovat ilmoittaneet yt-neuvotteluista.

KESKIVIIKKO 18.3.

Liiga on päättänyt jakaa runkosarjasta eri palkintoja, vaikka kausi keskeytyikin ennen viimeistä kierrosta.

Rauman Lukko aloittaa yt-neuvottelut, jotka koskevat ainoastaan lomautuksia. Ketään ei irtisanota. Liigasta myös Pelicansilla on käynnissä yt-neuvottelut.

Ottawa Senators -pelaajalla on todettu koronavirus. Pelaajan henkilöllisyyttä ei kerrottu julkisuuteen. Kyseessä on ensimmäinen NHL-pelaajalla todettu tartunta.

TIISTAI 17.3.

New York Rangersin Kaapo Kakko on matkustanut NHL:n tauon ajaksi Suomeen, kertoo New York Post. Monet muutkin suomalaiset NHL-pelaajat ovat tehneet saman ratkaisun.

Valitettava, mutta odotettu päätös: miesten jääkiekon MM-kisoja ei pelata tänä keväänä. IIHF tiedottaa asiasta myöhemmin virallisesti.

Myös Ranskan pääsarjan pelit on pelattu tämän kauden osalta.

KHL:n pudotuspelit on keskeytetty. Pelit jatkuvat aikaisintaan 10. huhtikuuta.

MAANANTAI 16.3.

AHL on päättänyt laittaa sarjan tauolle huhtikuun viimeiseen päivään saakka, joten kaukaloon palataan aikaisintaan toukokuun alussa.

KHL on viikon ajan tauolla, jotta pudotuspelikaaviot saataisiin uuteen uskoon, koska mukana on enää poikkeuksellisesti kuusi joukkuetta.

NHL-kauden jatkumisen yllä on synkkiä pilviä. Yhdysvaltain tautikeskus (CDC) suosittelee, että kaikki 50:n tai useamman henkilön tapahtumat lykättäisiin myöhemmäksi seuraavan kahdeksan viikon ajalta. Näin ollen NHL-kausi on pahimmassa tapauksessa ohi – tai jatkuu aikaisintaan 10. toukokuuta.

Dinamo Moskovan päävalmentaja Vladimir Krikunov suuttui Jokereille ja Barys Nur-Sultanille siitä, että he vetäytyivät pudotuspeleistä koronaviruksen takia. Hänen mielestään nämä joukkueet pitäisi ”potkia ulos koko sarjasta”.

Antti Törmäsellä on todettu koronavirustartunta. Suomalaisvalmentaja on kotonaan karanteenissa. Hän voi olosuhteisiin nähden hyvin.

SUNNUNTAI 15.3.

Ruotsin jääkiekkoliitto on päättänyt, ettei maassa pelata enää tällä kaudella jääkiekkoa. Kaikki loput ottelut on peruttu.

Kazakstanin presidentti on julistanut maahan hätätilan koronviruksen vuoksi. Ilmoituksen myötä Barys Nur-Sultan ei saa jatkaa KHL-pelejään tällä kaudella ainakaan kotimaassaan.

Pohjois-Amerikassa ”farmin farmi” eli ECHL on laittanut ovet säppiin. Sarja ei jatku enää tällä kaudella.

SKA-pomo Aleksandr Medvedev on kertonut, että Jokereille ehdotettiin koko pudotuspelisarjan pelaamista Pietarissa. Helsinkiläisseura ei suostunut tähän.

LAUANTAI 14.3.

Jokerit ilmoitti vetäytyvänsä KHL:n pudotuspeleistä koronaviruksen vuoksi.

NHL-komissaari Gary Bettman on yhä hyvin toiveikas, että NHL-kausi saataisiin pelattua loppuun. NHL on tällä hetkellä tauolla.

Miesten MM-kisojen järjestämisestä ei ole tehty vielä lopullista päätöstä, mutta Sveitsissä tilanne näyttää siltä, ettei kisoja tulla pelaamaan.

PERJANTAI 13.3.

Liiga-kausi 2019-2020 on päättynyt etuajassa koronaviruksen vuoksi. Runkosarjasta jäi pelaamatta ainoastaan yksi kierros. Runkosarjan voittajaksi selviytyi Kärpät.

NHL on jäänyt toistaiseksi tauolle. Sarjan jatkumiselle ei ole tiettyä päivämäärää.

Iso-Britannian pääsarja EIHL on perunut ottelut loppukauden osalta.

Sarjakaudet, jotka ovat ohi

 • NLA, Sveitsi
 • DEL, Saksa
 • EBEL, monikansallinen
 • Extraliga, Tshekki
 • Metal Ligaen, Tanska
 • Tipsport Liga, Slovakia
 • BeNe, Belgia/Hollanti
 • Get-ligaen, Norja
 • Erste Liga, Unkari
 • ALIH, Aasian liiga
 • Hokiliiga, Eesti
 • IHL, Slovenia
 • PHL, Puola
 • EIHL, Iso-Britannia
 • Liiga, SUOMI
 • SHL, Ruotsi
 • Ligue Magnus, Ranska
 • KHL, Venäjä

Sarjat, jotka ovat tauolla

Listassa pääosin Euroopan pääsarjoja, mikä yleisesti tarkoittaa myös muita maan sarjatasoja. Listaa päivitetään.

 • NHL, USA & Kanada
  • Jatkuu aikaisintaan toukokuun alussa
 • AHL, USA & Kanada
  • Jatkuu aikaisintaan toukokuun alussa

Sarjat, joita pelataan

Listassa pääosin Euroopan pääsarjoja. Pelejä saatetaan pelata esimerkiksi ilman yleisöä. Listaa päivitetään.

 • Extraleague, Valko-Venäjä