HPK tiedottaa purkaneensa valmentaja Tony Virran sopimuksen osapuolten välisessä yhteisymmärryksessä.

52-vuotias Virta kerkesi työskennellä HPK:n penkin takana apuvalmentajana vain yhden kauden. Ennen HPK-pestiä hän toimi kolmen kauden ajan Jokerien KHL-joukkueen apuvalmentajana ja puolikkaan kauden HC Slovan Bratislava luotsina.

Virta on HPK:n oma kasvatti ja hämeenlinnalaisten entinen kapteeni. Pelaajaurallaan hän edusti HPK:n lisäksi myös muun muassa Jokereita, TPS:ää ja Minnesota Wildia.

HPK:n penkin taakse meritoitunut mies

HPK tiedotti samassa yhteydessä tehneensä 1+1-vuotisen sopimuksen Ari-Pekka Selinin kanssa.

HPK:n päävalmentajana kaudella 2012-13 toiminut Selin on valmenut urallaan KHL:ssä sekä kuudessa eri Liiga-seurassa. Leijonissa Selin voitti Jukka Jalosen valmennustiimissä olympiakultaa ja MM-kultaa vuonna 2022. Hänen palkintokaapistaan löytyy myös MM-hopeaa ja kaksi MM-pronssia.

– Ari-Pekka Selin on meille strategiamme mukainen rekrytointi. ⁠Saamme hänen mukanansa HPK:hon ja päivittäisvalmennukseen osaamista ja näkemystä kansainvälisestä sekä kansallisesta huippukiekosta. ⁠Samalla Atu vastaa Liiga-joukkueemme päivittäisvalmennuksen tarpeisiin, esimerkiksi puolustuspelin ja pelin kehittämiseen liittyvissä asioissa. ⁠Mahtavaa saada Atu mukaan täydentämään toimintaamme, HPK:n urheilujohtaja Ilkka Haapea kommentoi seuran tiedotteessa.

LUE MYÖS: