Ottawa Senatorsin tähtisentterin Shane Pinton leirissä on otettu kovat keinot käyttöön nopeuttaakseen NHL-sopimuksen syntymistä.

Ottawa Sun -lehden sisäpiiritoimittaja Bruce Garrioch kertoo X:ssä, että Pinto etsii agenttinsa välityksellä offer sheet -tarjousta muilta NHL-seuroilta.

23-vuotias Pinto teki viime kaudella 41 ottelussa komeat tehopisteet 9+18=27. Yhdysvaltalainen sai viime kauden alussa 41 ottelun pelikiellon jäätyään kiinni jääkiekon uhkapelaamisesta.

Mikä ihmeen offer sheet?

Vaikka Pinton NHL-oikeudet (RFA) kuuluvat Senatorsille, voivat muut NHL-seurat halutessaan tehdä sopimustarjouksen pelaajalle. Jos NHL-seura tarjoaa Pintolle esimerkiksi 4,58-6,7 miljoonan suuruista palkkaa, joutuu seura maksamaan Senatorsille kompensaationa 1. ja 3. kierroksen varausvuorot. Kompensaation suuruus määrittyy sopimuksen palkan mukaan.

Niin sanotut offer sheetit ovat nykypäivänä NHL:ssä harvinaisia. Edellisen kerran sellainen nähtiin kesällä 2021, kun Carolina Hurricanes neuvotteli Montreal Canadiensin Jesperi Kotkaniemen kanssa yksivuotisen ja 6,1 miljoonan dollarin sopimuksen. Canadiens ei vastannut selvästi ylimitoitettuun tarjoukseen, joten Kotkaniemi siirtyi Hurricanesiin.

Tätä edeltäneenä kesänä Canadiens oli tehnyt Sebastian Aholle paljon kohua aiheuttaneen offer sheetin, joka jäi lopulta torsoksi, kun Hurricanes vastasi tarjoukseen viikon sisällä.

Bruce Garrioch

@SunGarrioch
The #Sens qualified centre Shane Pinto. Keep hearing in league circles his camp will be looking for an offer sheet when free agency opens tomorrow. The compensation for a deal with an AAV of $4.58-to-$6.7 million is a first and third-round pick @CapFriendly