Florida Panthersissa Stanley Cupin voittanut Vladimir Tarasenko siirtyy vapaana agenttina Detroit Red Wingsin riveihin.

Red Wings tiedotti torstaina tehneensä kaksivuotisen ja 4,75 miljoonan dollarin palkan takaavan sopimuksen 32-vuotiaan venäläishyökkääjän kanssa.

Tarasenko siirtyi kesken viime kauden Ottawa Senatorista Panthersin riveihin. Kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja teki runkosarjassa Senatorsin riveissä 57 ottelussa tehot 17+24=41 ja Panthersissa 19 ottelussa tehot 6+8=14.

Pudotuspeleissä Tarasenko muodosti Anton Lundellin ja Eetu Luostarisen kanssa luotettavan kolmosketjun, joka piti usein ahkeralla karvauspelillä kiekkoa vastustajan päädyssä. Tarasenko kirjasi pudotuspeleissä 24 ottelussa tehopisteet 5+4.

Detroit Red Wings

@DetroitRedWings
HEADED TO THE TARASENK-SHOW!

The #RedWings today signed forward Vladimir Tarasenko to a two-year contract with an AAV of $4.75M.