Kanadalaishyökkääjä Berkly Catton, 18, varataan suurella todennäköisyydellä NHL:n vuoden 2024 varaustilaisuuden ensimmäisellä kierroksella. Useissa rankingeissa pienikokoinen taituri on rankattu kymmenen parhaan pelaajan joukkoon.

Cattonilla on takanaan aivan poikkeuksellinen kausi juniorisarja WHL:ssä. Hän tykitti 68 ottelussa Spokane Chiefsin riveissä tehot 54+62=116.

Tehopistemäärä on mykistävä varausikäiselle pelaajalle. Tällä vuosisadalla vain kolme muuta pelaajaa on samassa iässä iskenyt yli 50 maalia ja yli 115 tehopistettä. He ovat Sidney Crosby, Patrick Kane ja Connor Bedard.

Kolmikko varattiin kaikki ensimmäisinä pelaajina omissa tilaisuuksissaan. Catton eroaa heistä taitotasonsa puolesta lisäksi myös pienemmällä koollaan ja sillä, ettei hän ole loistanut Kanadan nuorisomaajoukkueissa.