Komean uran Liigassa ja NHL:ssä tehnyt Joonas Donskoi muisteli Siim Liivikin juontamassa Wet Show -podcastissa alkuaikojaan Kärppien Liiga-miehistössä.

Donskoi ensimmäinen Liiga-kausi oli mennyt penkin alle. Kärppien päävalmentajaksi tulleen Lauri Marjamäen sanat saivat ”viihteellä” viikonloppuisin viihtyneen nuoren hyökkääjän asenteessa aikaan ison muutoksen.

Se vei lopulta Donskoin aina NHL:ään asti.

– Kun Late tuli, se halusi ekoissa kesätreeneissä tehdä kaikkien kanssa sellaisen paperin, jossa oli kaikkia kysymyksiä. Siellä oli sellainen kysymys, että ”missä näet itsesi kolmen vuoden päästä?”.

– Mulla oli huono Liiga-kausi alla enkä oikeasti tiennyt, mihin mun ura on menossa ja mitä mä nyt tähän kirjoitan. Mä sitten kirjoitin siihen että ”NHL:ssä”. Sitten mulla oli Laten kanssa se palaveri. Se vähän pyöritteli päätään ja sanoi, että ”Jone kuule, kyllä sä oot niin kaukana änäristä kuin vain voi olla”, Donskoi muistelee pysäyttävää hetkeä.

Marjamäki tarjosi nuorelle hyökkääjälle hyvän porkkanan seuraavaa kautta ajatellen.

– Se sanoi, että lähdetään nyt vaikka siitä, että viisi kiloa pudotat painoa kesän aikana, niin saat pelata niin paljon kuin haluat ensi kaudella. Siitä sitten lähdettiin babystep, babystep… kaksi vuotta ja pääsin sinne NHL:ään. Se oli pitkä tie. Paljon pikkujuttuja piti muuttaa arjen jokapäiväisessä tekemisessä, Donskoi muistelee.

Uransa aivotärähdysten vuoksi ennen aikojaan lopettaneen Donskoin haastattelu on kuunneltavissa kokonaisuudessaan täältä.

LUE MYÖS: