Kansainvälisissä turnauksissa sekä Liigassa pitkän erotuomariuran tehnyt Jyri Rönn otti MTV Urheilun haastattelussa kantaa Leijonien Konsta Heleniukselle varsin kyseenalaisin perustein MM-kisojen puolivälierän jatkoajalla tuomittuun jäähyyn.

Rönn ei itse nähnyt tilanteessa rikettä.

– En olisi viheltänyt jäähyä, Rönn toteaa suoraan.

– Pelataan mailalla mailaa alakäden alapuolelta. Okei, se saattoi hyvin kevyesti osua jossain kohtaa käteen, mutta ei siinä todellisuudessa pelata kättä, vaan mailalla mailaa, Rönn perustelee mielipiteensä.

– Aina kaikki ei ole sellaista, että tuomari tulkitsee väärin, vaan joskus hän vain näkee väärin. Silloin hän on lähtenyt arvaamaan tilannetta. Silloin on suuri vaara, että tulee huono jäähy, Rönn jatkaa.

Ruotsi eteni Heleniuksen jäähystä seuranneen ylivoimapelin turvin MM-kisojen puolivälieriin. Heleniuksen jäähy on saanut laajalti kritiikkiä suomalaisessa kiekkomediassa sekä keskustelupalstoilla, joissa tuomariston tekemää ratkaisua on pidetty oikeusmurhana.

LUE MYÖS: