NHL:n jumbojoukkue San Jose Sharks on voittanut kilpajuoksun vapaiden markkinoiden himoituimmasta superlahjakkuudesta Collin Grafista. Sharks tiedotti torstaina solmineensa kolmivuotisen tulokassopimuksen varaamattoman 21-vuotiaan hyökkääjän kanssa.

Graf oli Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:n tämän kevään kuumimpia vapaita agentteja. 185-senttisen laitahyökkääjän perässä oli useita NHL-seuroja, mutta huippulupaus päätti neuvotella vain kuuden kiinnostavimman kanssa.

TSN:n sisäpiiritoimittajan Pierre LeBrunin tietojen mukaan ainakin Minnesota Wild, Colorado Avalanche ja Pittsburgh Penguins olivat Sharksin lisäksi Grafin vaihtoehtoja. Nuoren hyökkääjän valintaan vaikutti lopulta se, että Sharks pystyi tarjoamaan pelipaikan NHL:ssä jo tällä kaudella.

Graf oli tällä kaudella Quinnipiacin yliopiston tehokkain pelaaja tehtyään 34 ottelussa upeat 22 maalia ja 49 tehopistettä.

Viime kaudella Quinnipiac voitti NCAA:n mestaruuden ja Graf oli finalistina sarjan parhaalle pelaajalle jaettavaan Hobey Baker -palkintoon. Graf mätti hurjat 59 tehopistettä ja oli NCAA:n pistepörssissä Logan Cooleyn ja Adam Fantillin takana kolmantena.

San Jose Sharks

@SanJoseSharks
✍️

The #SJSharks have signed forward Collin Graf to a standard, entry level contract.

LUE MYÖS: